Grønkjær på TV 2s U21-hold

Den tidligere landsholdsspiller Jesper Grønkjær skal under U21-EM kommentere kampene på TV 2 sammen med Flemming Toft.

Sådan kender vi ham - nu skal Jesper Grønkjær kommentere U21-EM på TV 2.


Han er netop blevet dansk fodboldmester med FC København og besluttede efterfølgende at sætte punktum for sin imponerende karriere. Nu tager Jesper Grønkjær i stedet plads i kommentatorboksen, når TV 2 fra lørdag 11. juni viser EM-slutrunden for U21-landshold.

- Jeg ser meget frem til jobbet som medkommentar under sommerens U21-EM. Jeg har i nogen tid vidst, at jeg fortsat ønsker at have en berøringsflade med fodbold efter mit karrierestop, og jeg ser dette som en oplagt mulighed. Derfor er jeg glad for, at TV 2 giver mig muligheden for at arbejde sammen med en af Danmarks bedste kommentatorer, Flemming Toft, under den forestående slutrunde, siger Jesper Grønkjær og tilføjer:

Tror på dansk succes
- U21-EM er en af de allerstørste turneringer med deltagelse af mange af Europas allerstørste talenter, og jeg tror faktisk på, at Danmark har muligheden for at gøre en god figur og begejstre os alle. Og hvem ved, måske går de hele vejen til finalen.

Hos TV 2|SPORTEN er der også stor begejstring over aftalen med Grønkjær. I første omgang til U21-EM, men det kan sagtens udvikle sig.

- Det er fantastisk, at vi har fået tilknyttet så stor en profil med en så imponerende karriere, og jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og fortsætter:

- Jesper er utrolig sympatisk og har en stor fodboldforståelse, og jeg håber, at vi kan uddanne ham til at være TV 2s nye, faste fodboldekspert, som i årene fremover kan sidde ved siden af Flemming Toft i kommentatorboksen.

Imponerende karriere
Jesper Grønkjær spillede selv 24 kampe på det danske U21-landshold i perioden 1996 til 1999. Siden blev det til 80 kampe på A-landsholdet med to VM-slutrunder og to EM-slutrunder som højdepunkterne – inden den hurtige fløjspiller indstillede landsholdskarrieren efter sidste sommers VM i Sydafrika, hvor også holdkammeraterne fra U21-tiden, Thomas Sørensen, Martin Jørgensen og Dennis Rommedahl, var med.

Jesper Grønkjærs klubkarriere startede i AaB, udviklede sig i Ajax Amsterdam, Chelsea, Birmingham, Atletico Madrid og VfB Stuttgart, inden den med succes endte i FC København, hvor han nåede at vinde fire danske mesterskaber.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}