TV 2 sender ”Armadillo” og politisk topdebat om Danmark i krig

TV 2 rydder fladen 6. januar og viser den prisbelønnede dokumentarfilm efterfulgt af politisk debat.

"Armadillo" følger danske soldater i den forreste linje i Helmand-provinsen i Afghanistan og skildrer, hvad det vil sige at være i krig.


Onsdag i denne uge samlede TV 2 danskerne til politisk debat i det store topmøde mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt. Torsdag 6. januar lægger TV 2 op til en ny politisk topdebat på en dag, hvor hele TV 2-aftenen er dedikeret til temaet ”Danmark i krig”, og hvor TV 2 også viser den prisbelønnede og anmelderroste dokumentarfilm ”Armadillo”.

Efter at have vist filmen om de danske soldater i Afghanistan sender TV 2 en politisk topdebat om Danmarks deltagelse i krigen med deltagelse.

- Man kan stille sig selv spørgsmålet: ’Kan man gøre politik til en stor event på landets største tv-kanal?’ Jeg mener klart ’ja’.  Det ikke alene kan man, det gør vi, og det vil vi på TV 2. Vi vil sætte dagsordenen. Det gjorde vi med duellen ”Topmøde” i onsdags. Det gør vi igen 6. januar med ”Armadillo” og politisk topmøde, siger Palle Strøm, programdirektør på TV 2, og fortsætter:

- Danmark er i krig, hvilket berører alle danskere, enten direkte eller indirekte. Det skal vi have op i det størst tænkelige forum, som er TV 2 – Danmarks Største Fællesskab. I fremtiden vil vi i stigende grad sætte dagsordenen. Det er et erklæret strategisk mål for TV 2.

Fra onsdagens politiske duel på TV 2. (Videoprint: TV 2)


Stor interesse for politiske topmøder på TV 2
TV 2 samlede i onsdags danskerne til politisk debat, da Løkke og Thorning duellerede i et politisk topmøde. Den direkte tv-duel blev set af omkring 900.000 danskere og er dermed det seneste eksempel på, at danskerne prioriterer politisk debat på TV 2 og TV 2 NEWS.

- Vi har stor succes med at samle danskerne om nationale begivenheder, og vi sætter en ære i at lave nyheder og dokumentar, der kan skabe debat om væsentlige emner. ”Danmark i krig” er et af disse emner, og vi glæder os til at levere en temaaften, der vil give danskerne noget at tale om og debattere i dagene og ugerne derefter, siger Michael Dyrby, nyhedsdirektør på TV 2.

”Armadillo” udløber af kritikerrost TV 2-projekt
”Armadillo” følger danske soldater i den forreste linje i Helmand-provinsen i Afghanistan og skildrer, hvad det vil sige at være i krig. ”Armadillo” er en del af det roste TV 2-projekt ”Vores Krig”, som i foråret satte billeder og følelser på Danmarks engagement i krigen i Afghanistan i fem film af forskellige instruktører.

”Armadillo” er den sjette – og mest omtalte – film i rækken, og her lykkedes det instruktør Janus Metz, fotograf Lars Skree og resten af holdet på Fridthjof Film at producere et særdeles væsentligt og seværdigt vidnesbyrd om, hvad krig kan være for dem, der står midt i den. Filmen er set af 118.000 danskere i biograferne og er dermed en af de mest sete danske dokumentarfilm i biograferne.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}