Ellemann og Lykketoft i nyt politisk magasin på TV 2 NEWS

NEWS udvikler internationalt magasin med to tidligere udenrigs-ministre som kommentatorer og med Martin Krasnik som vært.

Tre passionerede iagttagere og analytikere af international politik er hovedpersoner i det nye magasinprogram på TV 2 NEWS. Fra venstre er det Mogens Lykketoft, værten Martin Krasnik og Uffe Ellemann-Jensen. (Fotos: Morten Bengtsson / TV 2)

TV 2 NEWS har fredag 21. maj premiere på et nyt politisk magasin om internationale begivenheder og udenrigspolitik. Det nye, ugentlige magasin får navnet ”Ellemann|Lykketoft” og har – som navnet antyder – de to tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft i hovedrollerne som analytikere.

Vært i programmet bliver forfatter og journalist Martin Krasnik, Weekendavi-sen, der hermed for første gang bliver vært på et TV 2-program.

- TV 2 NEWS skal hele tiden udvikles, så flest mulige danskere føler, at vi giver dem et ekstra tilskud til den daglige nyhedsstrøm. I den forbindelse har et magasin om internationale forhold og udenrigspolitik været et ønske for os i et stykke tid, ligesom mange seere har henvendt sig med lignende forslag. Vi har dog hele tiden haft det ønske, at et NEWS-magasin om udenrigsemner skal være særligt for NEWS og ikke et magasin, som man lige så godt kunne se på BBC, CNN eller ZDF, siger kanalchef Mikkel Hertz, TV 2 NEWS, og fortsætter:

- Med ”Ellemann|Lykketoft” synes vi, at vi har fundet opskriften. Vi samler to af Danmarks mest erfarne og karismatiske udenrigspolitiske iagttagere og meningsdannere. De ved, hvad der foregår bag kulisserne på topmøder og under internationale kriser, og de kan oversætte det internationale spil for de danske seere. Når vi kombinerer Ellemann og Lykketoft med en vært, som brænder for det internationale stof, Martin Krasnik, skal man lede længe efter mere international indsigt og erfaring samlet i ét tv-program.

Iført blåt og rødt slips er Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft klar til at diskutere udenrigspolitik i TV 2 NEWS-magasinet "Ellemann|Lykketoft".

NEWS er meget andet
end ”breaking news”
TV 2 NEWS har i sine første år haft stort fokus på at dække internationale begi-venheder, f.eks. de ameri-kanske præsidentkandidat-nomineringer, præsident-valget i USA og Obamas første embedsperiode, finanskrisen, internationale konflikter, klimadebatten, COP15, krisen om Grækenlands økonomi og senest det britiske valg.

- Mange ved, at TV 2 NEWS har en helikopter, og at kanalens rykker hurtigt under ”breaking news” og andre store nyhedsbegiven-heder. En del har ikke forstået, at TV 2 NEWS også er dybde, analyse, perspek-tiv og seriøs debat, og det skal vi være endnu bedre til at gøre opmærksom på, siger Mikkel Hertz.

Foruden "Ellemann|Lykketoft" sender TV 2 NEWS bl.a. magasinprogrammerne ”Mogensen & Kristiansen”, ”Presselogen”, ”Tirsdagsanalysen”, ”24 / 7” samt de daglige finansudsendelser ”17 Finans” og ”22 Finans”.

Martin Krasnik: Så bliver det ikke bedre
For værten på ”Ellemann|Lykketoft”, Weekendavisens Martin Krasnik, var der ingen tvivl, da han for flere måneder siden blev spurgt, om han ville lede et ugentligt debatprogram med Ellemann og Lykketoft om internationale forhold.

- Jeg sagde ”ja” på stedet – vistnok med tilføjelsen: ”Er du gal, hvor lyder det godt”. Jeg brænder for det udenrigspolitiske stof og synes, at det diplomatiske spil er noget af det mest spændende, der findes. Her berører vi politik, kultur, traditioner, national stolthed og mange andre emner, og det er en drøm at kunne diskutere med to så engagerede og indsigtsfulde politikere som Uffe og Mogens. De elsker dette stof og har det som fisk i vandet, når debatten drejer sig om international politik. Med disse to tidligere udenrigsministre ved min side bliver det ikke bedre, siger Martin Krasnik.

Læs mere om indholdet af programmet her.

---------------------------------------

Se traileren for programmet her.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}