Endnu en forårsdag i helvede

TV 2 er traditionen tro med, når den prestigefyldte forårsklassiker Paris-Roubaix køres søndag 11. april. Se med fra kl. 13.45.

Team Saxo Banks Matti Breschel er blandt favoritterne, når TV 2 søndag 11. april sender forårsklassikeren Paris-Roubaix.

Team Saxo Banks Matti Breschel er blandt favoritterne i årets Paris-Roubaix, der – ikke uden grund – kaldes "en forårsdag i helvede". Styrt og defekt hører til dagens orden, og frafaldet undervejs er som regel stort - til gengæld er der så meget mere prestige i en sejr i forårsklassikeren, der sendes på TV 2 søndag 11. april fra kl. 13.45.

De næsten umenneskelige udfordringer skaber grundlag for stor dramatik, de dramatiske momenter forøges væsentligt i dårligt vejr, og de 259 km på støvede eller smattede pavéer er derfor et af cykelsportens mest fascinerende endagsløb. Og i år er det oven i købet med en dansker blandt favoritterne.

Team Saxo Banks Matti Breschel vandt for nylig Dwars door Vlaanderen efter 20 kilometers soloridt, og TV 2|SPORTENs cykelekspert Rolf Sørensen har store forventninger til Breschel i Paris-Roubaix.
- Det var en sejr i særklasse, som giver ham et moralsk rygstød. Han er, hvor han skal være, og han vil helt sikkert komme til at præge Paris-Roubiax, siger Rolf Sørensen, der også har store forventninger til Breschels holdkammerat hos Team Saxo Bank, Fabian Cancellara.
- I Dwars door Vlaanderen var Breschel den stærkeste rytter og langt stærkere end eksempelvis Tom Boonen. Det var vel kun Fabian Cancellara, der lige nu kører lige så stærkt som Matti, siger Rolf Sørensen.

Løbet køres for 108. gang, og traditionen tro indledes forårsklassikeren i Compiegne, byder undervejs på 30 brutale og afgørende pavéer og har opløb på cykelbanen i Roubaix. Det er en rute uden store stigninger, men hvad der mangler i højdemeter, er der til gengæld så rigeligt i udfordringer på de lange, brostensbelagte strækninger. Løbet er sjældent præget af de store taktiske udfoldelser. Oftere er det et spørgsmål om rå kraft, om at undgå defekt og om at være placeret rigtigt, når feltet rammer de smalle pavéer. En af de mest berømte er strækningen på 2.400 m gennem Arenberg-skoven, hvor den store udskilning i løbet for alvor begynder.

Se med på TV 2 søndag 11. april fra kl. 13.45.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}