
TV 2 er i fuld gang med optagelserne til den danske udgave af "Hell’s Kitchen", som får premiere på skærmen tirsdag 16. marts.
Stjernekokken Wassim Hallal er chefkokken i "Helvedes Køkken" på TV 2. (Foto: Jakob Mydtskov / TV 2)
12 håbefulde kokke har kastet sig over deres livs udfordring. Under kyndig ledelse af den danske stjernekok Wassim Hallal kæmper de talentfulde kokke lige nu med kulinariske udfordringer i ”Helvedes Køkken” - den danske version af ”Hell’s Kitchen” - der optages på Islands Brygge i København.
Mange seere kender sikkert allerede det oprindelige format "Hell’s Kitchen" med Gordon Ramsay i spidsen, men TV 2-redaktør Irene Strøyer har ingen ambitioner om at lade programmet parodiere den højtråbende kok:
- Med Wassim Hallal har vi valgt en kok, som har sin helt egen unikke personlighed, men de to kokke har selvfølgelig også nogle lighedspunkter. "Helvedes Køkken" er lavet over formatet "Hell’s Kitchen", og de seere, som allerede kender og elsker formatet, vil ikke blive skuffet. Vi har taget det bedste af det allerede eksisterende og krydret det med lidt danske råvarer, hvis vi nu skal blive lidt ved køkken-fraserne, siger Irene Strøyer.
I et benhårdt kapløb mod hinanden skal de 12 kokke konkurrere om at vinde chefkokkens gunst samtidig med, at de skal lægge øre til alskens eder og forbandelser. For chef Wassim er ikke nem at gøre tilfreds – han forlanger perfektion, og sjusk er en dødssynd.
"Blod, sved og tårer og meget store ambevægelser"
I perioden skal de 12 kokke bo sammen i en lejlighed og således også få bofællesskabet til at fungere samtidig med, at de skal servicere restaurantens gæster.
- "Helvedes Køkken" er et reality-show, hvor alle har sindssygt meget på spil. Kokkene kæmper for at vise deres faglige dygtighed og i sidste ende stå tilbage som vinderen. Chef Wassim kæmper for at få restauranten til at køre uden at gå på kompromis med sin høje standard. Og det er ikke altid nemt for at sige det mildt. Blod, sved og tårer og meget store armbevægelser - det er, hvad seerne kan forvente af "Helvedes Køkken", siger Irene Strøyer.
De 12 håbefulde kokke kæmper om en kickstart til karrieren: Præmien består af en kontantpræmie på 200.000 kroner og et inspirationsophold hos Wassim på gourmetrestauranten Frederikshøj.
Kun en af kokkene kommer gennem nåleøjet. Én for én må kokkene aflevere kokkejakken til chef Wassim, der suverænt bestemmer, hvem der hver uge skal forlade ”Helvedes Køkken”.
Det er Blu, der producerer ”Helvedes Køkken”, og der er premiere tirsdag 16. marts på TV 2.