"Felthospitalet" - med livet i hænderne i Afghanistan

20. januar 2010;
Af: TV 2 Kommunikation

Et tv-hold fra TV 2|NYHEDERNE har for første gang fået lov til at være helt tæt på arbejdet i et internationalt felthospital i en krigszone.

Tre af hovedpersonerne i "Felthospitalet" (fra venstre): Kirurg Claus Ol Hansen, sygeplejerske Sussie Feddersen og læge Peter Anders Christensen (kaldet "PAC").


For første gang i historien har Danmark overtaget ansvaret for et internationalt felthospital i en krigszone, og for første gang nogensinde har et tv-hold fået lov til at komme helt tæt på.

I dokumentarserien "Felthospitalet", der har premiere på TV 2 tirsdag 2. februar, har TV 2 fulgt de 97 danske læger og sygeplejersker tæt i tre en halv måned, mens de kæmpede for at redde menneskeliv i Afghanistan.

I ”Felthospitalet” er seerne med hele vejen, når det danske personale forlader deres familier og daglige arbejde for at drage til verdens brændpunkt nr. ét – Afghanistan.

Serien går tæt på de danske læger og sygeplejersker og følger dem i efteråret 2009 under deres fælles mission på en af verdens mest intensive skadestuer i Camp Bastion i Helmand-provinsen. Undervejs oplever vi personalets glæde, sorg og håb i mødet med de mennesker, hvis liv de gør alt for at redde.

Travl periode
Krigen i Afghanistan kræver mange ofre, og på felthospitalet kæmper det danske personale for at redde liv og lemmer på så mange af ofrene som muligt.

Det er ikke noget nemt arbejde, for intet andet hospital i verden behandler så mange og så svære skader som felthospitalet i Camp Bastion. Og danskerne har ansvaret for hospitalet i den mest travle periode i felthospitalets historie.

Videograb fra dokumentarserien "Felthospitalet".

Redder benet på afghansk pige
I seks udsendelser møder seerne blandt andre sygeplejerske Sussie Feddersen, da hun lægger en dødeligt såret dansk soldat i narkose, kirurg Claus Ol Hansen, der redder benet på en ni-årig afghansk pige, og læge Peter ”PAC” Christensen, der flyver med lægehelikopter direkte ud i krigszonen for at give akut førstehjælp til soldater og civile.

Gennem det danske personale på felthospitalet oplever vi den barske dagligdag under arbejdet i en krigszone. Her er masser af udfordringer, og i programmerne får vi indblik i nogle af de skæbner, som danskerne møder under deres udstationering.

Programmerne er produceret af TV 2|NYHEDERNE med Katrine Kjær som tilrettelægger og Rasmus Tantholdt som TV 2-redaktør.

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}