TV 2-ånden er i murene

DJ-tillidsmand: TV 2 fik en ”jammerlig start”, menTV 2-ånden var med til at bane vej for succes.

Tillidsmand Claus Birch på talerstolen på Kvægtorvet.

Igennem mange år har der – både på TV 2 og uden for virksomheden – været talt om ”TV 2-ånden”. Og denne ånd var også omdrejnings-punktet for DJ-tillidsmand Claus Birchs tale til TV 2 ved fødselsdagsreceptionen på Kvægtorvet.

- Hvordan er det så gået med den dér ånd? Hvad er det der gør, at TV 2-ånden stadig efter 20 år er her i Odense og i København - med to flytninger til nye bygninger i hovedstaden, som i sig selv vel næppe rummer meget sjæl? Specielt i København har der været trukket store veksler på medarbejderne, der med trykluftbor som baggrundsmusik og tropiske varmegrader har skullet yde det ekstra, som vi lever af, sagde Claus Birch og fortsatte:

- Vore kolleger på andre medier synes, vi er lidt mærkelige, lidt for ”selvfede” – lidt for – ja, hvad skal de kalde det? Vi ved det godt, og de, der i tidens løb er rejst herfra, ved det også. Det særegne er bare, at ”du kan ikke tage det med dig”. Ånden trives kun ”inden for murene”. Det ”er i murene”. Da NEWS skulle startes - med en masse nye kollegaer - var den selvfølgelig til stede. Jeg tror, at alle, der var med til at løfte NEWS til den succes, det er i dag, har haft den samme fornemmelse som i 1988: De skabte noget særligt.

TV 2 brød det elitære åndshovmod
Baggrunden for TV 2s hurtige succes var ifølge tillidsmanden, at TV 2 brød det elitære, hovedstadsfikserede åndshovmod, som hidtil havde hersket. TV 2 blev hurtigt stationen, der havde begge ben plantet solidt midt i landet - med en lille overvægt i den jyske muld.

- Landets problemer skulle anskues – ikke nødvendigvis fra hovedstaden og slet ikke fra Christiansborg . Nej, landets problemer forstås bedst, når de udlægges af den jævne mand – vest for Valby bakke. Denne TV 2-holdning var og er givet vis medvirkende til, at vi dengang – og forhåbentlig også i fremtiden vil være – hele Danmarks fjernsyn, sagde Claus Birch.

En social klub i den ægte TV 2-ånd
På fødselsdagen introduceredes en ny social klub for nuværende og tidligere TV 2-medarbejdere, som er blevet ekstra aktuel efter den seneste sparerunde. Klubben blev introduceret på Facebook for en uge siden, og på blot en uge var der 50 medlemmer.

- Det at miste så mange gode kolleger præger selvsagt de tilbageblevne, men vi har svaret igen ved at hjælpe, støtte og beskytte hinanden. Det er også ægte TV 2-ånd, sagde Claus Birch og fortsatte:

Ånden er i murene – også i de nye i København. Nissen flytter nemlig med. Ikke DR-Nissen, men den virkelige nisse, TV 2-nissen, som vi kender som ”TV2 ånden”, den fra 88. Den er stadig spillevede. Pas godt på den.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}