Tænk, hvis du vandt i Lotto

Dansk tv-premiere søndag 19. oktober påPeter Schrøders herlige komedie "Lotto".

Søren Pilmark og Ditte Gråbøl i Peter Schrøders komedie "Lotto".

Hvis man har købt en Lotto-ku-pon til kollegerne i spilleklubben og én til sin kone, og man sidder der lørdag aften foran fjernsynet og pludselig har vundet den helt store gevinst på den kupon, der uheldigvis ikke er konens... Kan man så fristes til at bytte rundt på de to kuponer?

Det er dilemmaet i Peter Schrø-ders komedie "Lotto", der har tv-premiere på TV 2 søndag 19. oktober kl. 21.00.

Hovedpersonen i filmen, Jørgen, spilles af Søren Pilmark, og han er en rigtig flink mand. Tillidsmand på en fabrik et sted i provinsen, vellidt, gift med Gitte (Ditte Gråbøl) og formand for den lokale Lotto-klub. Han er også aktiv som fodbold-dommer for den lokale klubs drengehold.

Alt i alt kan man vel godt sige, at han er den ukronede overhund i frokoststuen, sine venners ven og ham, man altid kan regne med og stole på.

3,6 millioner kroner
I mange år har Jørgen hver uge samlet penge ind blandt kollegerne og omsat beløbet til Lotto-kuponer. Hver uge har han også investeret i en kupon til sin kone og for at undgå misforståelser, bøjer han altid hjørnet på Gittes kupon. Men en lørdag aften havner han i et dilemma af de helt store, da der er en gevinst på 3,6 millioner kr. på en af de kuponer, han står med i hånden. Og uheldigvis er det en kupon uden bøjede hjørner.

Jørgen og Gitte har det egentlig meget godt, men de kunne da sagtens bruge 3,6 millioner til f.eks. at realisere drømmen om eget hus. Og det kan de ikke, hvis de skal dele gevinsten i seks portioner. Spilleklubbens formand bliver fristet over evne og hæver hele beløbet uden at sige noget til de andre!

Sort samvittighed
Han må nødvendigvis holde sine lykkelige, økonomiske omstændigheder for sig selv, og man skal da heller ikke uden videre give anledning til misundelse og den slags. Det er han enig med Gitte om. Men det bliver hurtigt tydeligt, at Jørgens dårlige samvittighed er ved at æde ham op indefra. Snart begynder vennerne at stille nærgående spørgsmål, og Jørgen vikler sig ind i et hav af søforklaringer, som kun gør hele situationen endnu mere uoverskuelig.

Helt galt går det, da han beslutter at fortælle om gevinsten til kollegaen og vennen Henrik (Nicolaj Kopernikus) og dermed også indvier Henriks kæreste Lone (Sofie Stougaard) i sagen. Det er dog Jørgens version, vennen får - at det var Gittes kupon, der var held ved, og at de af flere fremragende grunde føler sig nødsaget til at holde den information for sig selv. Henrik og Lone viser sig i bund og grund at være lige så griske som Jørgen og Gitte, og snart bliver de lykkelige Lotto-vindere udsat for pengeafpresning. Men det er ikke den eneste prøvelse, der venter de nybagte millionærer!

Inspireret af Grindsted-sagen
"Lotto" er instruktøren Peter Schrøders tredje film efter "Det forsømte forår" og "Kun en pige", og historien er løst inspireret af den såkaldte Grindsted-sag fra 2001, hvor medlemmerne af en Lotto-klub beskyldte deres formand for selv at ville løbe med en fælles milliongevinst.

"Med "Lotto" har det været min intention, at galskab og menneskelighed skulle følges ad gennem at fortælle historien på den måde, som jo er komediens styrke: At vende tingene på hovedet, at sætte det skæve perspektiv på situationerne og personerne i historien, men vel at mærke uden at forråde dem, uden at karikere dem. I hvert fald ikke uden den karikatur, som tilværelsen i sig selv af og til kan frembyde," siger Peter Schrøder.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}