Schleimann huskes stadig

Flere talere ved fødselsdagsreceptionen roste TV 2s første direktør.

Jørgen Schleimann hilser på bestyrelsesformand Lars Liebst og administrerende direktør Merete Eldrup.

Der var pæne ord til fle-re af TV 2s administre-rende direktører ved fødselsdagsreceptionen på Kvægtorvet - også til den nuværende, Merete Eldrup, som konferen-cier Jes Dorph-Petersen sagde således til:

- Du er nummer syv i rækken. Og lad mig sige til dig, som de gør i Fakta-reklamen: "Vi vil så gerne ha, du bli’r lidt længere".

Selv om det er 16 år siden, Jørgen Schlei-mann stoppede som
TV 2-direktør, var der flere talere, bl.a. DJ-tillidsmand Claus Birch, der nævnte Schleimann.

- Jeg bliver nødt til at give den mest karismatiske af dem alle – og den første - Schleimann - et par ord med på vejen. Det var dengang, man nedlagde arbejdet, når vi syntes, ledelsen opførte sig tåbeligt. Når vi så havde været oppe at toppes med ham et stykke tid, så fandt vi sammen i et kompromis, som alle kunne leve med, sagde Claus Birch og fortsatte:

- Schleimann kendte heller ikke til bod for at nedlægge arbejdet. Nej, det hørte med til god gentleman-skik, at når man var blevet enige om et kompromis, så var den ikke længere. Hans fandenivoldske holdning – på dette og andre områder - var med til at skabe ”TV 2 ånden”. Frihedstrangen -  trangen til at gøre hvad fanden vi ville, blev grundlagt her.

Jes Dorph-Petersen erindrede i sin tale dengang i 1992, da Jørn Henrik Pedersen som bestyrelsesformand valgte ikke at forlænge Scheimann som direktør.

- Ved I, hvad vi gjorde? Vi nedlagde arbejdet den fredag. Medarbejderne gik over i restauranten og drak en masse øl. I et lille lokale sad direktionen bag en dobbelt-dør. Og da den gik op, stod Schleimann der – han skulle vist ud og tisse – og så klappede vi alle sammen bare ad ham. Hvor mange andre steder ville det lige ske? Men sådan er TV 2 også, sagde Jes Dorph-Petersen.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}