Minister: Jeg vil kæmpe med TV 2

”Jeg vil gøre alt i min magt for at sikre Danmark et godt alternativ til DR”, sagde Carina Christensen bl.a. i sin tale til TV 2.

Kulturminister Carina Christensen.

Kulturminister Carina Christen-sen holdt på TV 2s 20 års fødselsdag en tale til TV 2, der både hyldede stationen for bedrifterne gennem årene, og som samtidig pegede frem mod opgaven at sikre TV 2 en stabil økonomisk fremtid. For som ministeren udtrykte det:

- Det har ikke altid være nemt at være forælder til et barn som dig, lige som det jo heller ikke altid er nemt at være ung og gerne ville stå på egne ben. Særligt ikke, når man så opdager, at benene ikke helt kan bære…

TV 2 har udviklet sig
Carina Christensen nævnte, at TV 2 har udviklet sig og er blevet ”mere avanceret” i sin måde at gøre tingene på, og en stor del af den udvikling har TV 2 givet videre til danskerne – på mange forskellige måder.

- Du har informeret os om seneste nyt via NYHEDERNE, underholdt os i  ”Vild med dans” og har fortalt os historien om ”Årgang 0”. Og kære TV 2: Vi danskere har suget det hele til os. Vi har fulgt med, så godt vi kunne. Og vi er stadig begejstrede, sagde Carina Christensen.

Kulturminister Carina Christensen blev budt velkommen til TV 2 af adm. direktør Merete Eldrup og bestyrelsesformand Lars Liebst.

Fremtiden for TV 2
Ministeren kom også ind på det analysearbejde, som er i gang for at sikre TV 2s fremtid.

- Man kan sige, at – ja – du er flyttet hjemmefra, men dine forældre – staten – har stadig en relativ stor indflydelse på dit liv. Det har ikke været uden problemer, og det har kostet mange mandetimer. Det har kostet helt nye måder at gøre tingene på – både for dig og for os. Vi har måttet forhandle, og vi har måttet indgå kompromisser, sagde Carina Christensen og fortsatte:

- Selvom du har lært meget i de sidste ti år, er der stadig meget at lære. Ikke mindst med den situation, du står i lige nu. Der er mange ting, der skal til, for at du kan gå en sikker fremtid i møde. Du har lige fra din fødsel i 1988 været højt elsket af danskerne. Du har altid haft høje seertal, og du har stadig de højeste seertal i Danmark. Men seertallene er faldet, og man må derfor være omstillingsparat.

"Bump på vejen" slår ikke TV 2 ud
Kulturministeren sagde, at TV 2 tidligere har vist sig omstillingsparat, f.eks. i forbindelse med omdannelsen til aktieselskab. Og nu er det igen nødvendigt med omstilling.

- Den teknologiske udvikling og samfundsudviklingen generelt kan nemlig nu mærkes på dine seertal. Tendensen er den samme i alle de lande, vi sammenligner os med, og digitaliseringen næste år gør ikke udfordringen mindre. Men jeg vil sige, TV 2, at jeg er glad for at konstatere, at selv ikke det ”bump på vejen” slår dig ud, sagde Carina Christensen og sluttede sin tale til TV 2 således:

- Du giver ikke op. Du kæmper bravt videre, og jeg kan se, at din stærke personlighed føder troen på, at det kan lade sig gøre. Og jeg vil kæmpe med dig. Jeg vil gøre alt i min magt for at sikre Danmark et godt alternativ til Danmarks Radio. Din eksistens er vigtig – for alle os danskere. Du har danskernes opbakning. Det vil ikke ændre sig, og jeg tror på en lys fremtid for dig, TV 2. Stort tillykke med de 20 år!

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}