Mere finans-sening på NEWS

Den internationale finanskrise dækkes tæt af TV 2 NEWS - og mange danskere følger med.

Danskernes brug af TV 2 NEWS mandag-torsdag i sidste uge (rød graf) i sammenligning med mandag-torsdag i årets øvrige uger i gennemsnit (blå graf). Graferne viser især høj sening af finansudsendelserne klokken 17 og klokken 22.20. (Kilde: Gallup TV-meter / TV 2|Analyse)


TV 2 NEWS er den danske tv-kanal, der har dækket den internationale finans-krise tættest, og det er blevet bemærket af både seere og kommentatorer.

I sidste uge havde TV 2 NEWS – som det fremgår af grafen - markant højere interesse for kanalens faste finansprogrammer "17 Finans" mandag-torsdag og "22 Finans" efter NYHEDERNE klokken 22.00. Også fredagens "Finansmagasi-net" klokken 17 havde væsentligt flere seere end normalt.

TV 2 NEWS blev hver dag i sidste uge set af flere end 550.000 danskere i gennemsnit, og de så i snit på kanalen 32 minutter hver dag - 10 procent mere end normalt. Og en større del af seningen end sædvanligt foregik på de faste finansudsendelser.

- For en nyhedskanal som TV 2 NEWS, der har stærkt fokus på finans- og erhvervsstoffet, er det klart, at en international finanskrise skal dækkes helt tæt. Vi glæder os over, at seerne også har lagt mærke til dækningen og har belønnet den indsats, som er gjort af redaktionen, siger chefen for TV 2 NEWS, Mikkel Hertz.

TV 2 NEWS igangsatte i begyndelsen af året "17 Finans", som fik en meget flot modtagelse hos seerne. I september igangsatte redaktionen "22 Finans" efter 22-NYHEDERNE på TV 2, og dette nye tiltag er også modtaget positivt.

Solonyheden om regeringens hjælpepakke
TV 2 NEWS lagde i realiteten grunden til ugens høje seerinteresse, da kanalen søndag aften 5. oktober kunne afsløre den store nyhed om regeringens hjælpepakke til finanssektoren. Denne dækning på NEWS - og manglende dækning af sagen i andre medier - blev bemærket i en mediekommentar i Politiken af den tidligere DR2-chef Gitte Rabøl.

"Mens rulleteksterne efter "Sommer" glider over skærmen på DR1, bringer
TV 2 NEWS solohistorien om den store redningsplan for banksektoren, en plan, som ikke alene sikrer sparepengene, men også nattesøvnen for mange bekymrede danskere. Nyheden bliver præsenteret af en tændt vært, og både finansredaktøren og den politiske redaktør er klar med analyser. Det er en af de dage, hvor breaking news-bjælken på skærmen giver mening", skrev Gitte Rabøl og fortsatte:

"På DR1 starter nyhedsprogrammet "21 Søndag". Hvordan griber de weeken-dens brag af en nyhed an? Det gør de ikke. De har dækket op til en aften med deres helt egen dagsorden: Ældremad. I Studie 13 i DR Byen ser de åbenbart ikke NEWS. De har satset alt på maden - og sadler ikke om".

Og Gitte Rabøl konkluderede i sin mediekommentar:

"Søndagens sidste stik blev taget af TV 2 NEWS, som ikke alene overhalede de store medier indenom, men også forpurrede regeringens planer om et velfor-beredt pressemøde mandag morgen."

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}