"Farlige Film - kun for børn"

TV 2 har deltaget i realiseringen af fire kortfilm for børn, som blev mødt af stor interesse og mange roser ved filmfestivalen Buster.

Fra Martin de Thurahs "Vi der blev tilbage", som i en anmeldelse i Berlingske Tidende blev kaldt "fænomenal og sensationelt original".

TV 2 sender i de kom-mende uger fire kortfilm for børn og unge under den fælles overskrift "Farlige Film - kun for børn". Filmene blev vist for første gang under sidste måneds Buster-filmfestival i København, og her blev de mødt af stor interesse og rosen-de ord.

I Berlingske Tidende kaldte Ebbe Iversen "Farlige Film" for "et fremragende initiativ" og filmene for "top-sevær-dige":

"Tilsammen lanceres de fire film under titlen "Farlige Film - kun for børn ", hvad der umiddelbart klinger selvmodsigende, men viser sig at give virkelig god mening. For børn skal ikke spises af med harmløse løjer og sukkersød søbemad, de fortjener mindst lige så høj filmkunstnerisk kvalitet som de voksne, og man skal have respekt nok for de yngste årgange til at vise dem film med knaster, modhager og skarpe kanter. Det fortjener de", skrev Ebbe Iversen.

Han roste i særdeleshed den film, "Vi der blev tilbage" af Martin de Thurah, som TV 2 sender først, nemlig lørdag 18. oktober.

Bag filmene - og bag de nye bud på kortfilm til børn - står instruktørerne Martin de Thurah, Anders Morgenthaler, Heidi Maria Faisst og Christina Rosendahl. Filmene er meget forskellige i forhold til genrer, stil, udtryk og temaer, men fælles for dem er, at de alle er markante og debatskabende fortællinger med kant og med et indhold, der sætter fokus på nogle problemstillinger, som børn kan møde.

"Vi der blev tilbage" af Martin de Thurah - 18. oktober kl. 10.00:
Adam på 10 år er et af de få børn, der er blevet tilbage i byen, efter at samfundet er gået i opløsning. Alle de voksne har mistet troen og håbet og har overgivet sig til angsten for fremtiden. Når de voksne mister troen, bliver deres blod gråt, og de bevæger sig tomme i blikket ud af byen. Ingen har
nogensinde fundet ud af, hvor de egentlig går hen...

"Eat shit and Die" af Anders Morgenthaler - 1. november kl. 11.05:
10-årige Benjamin (Benji) og hans venner Karl og Julius filmer sig selv, mens de laver stunts à la "Jackass" fra MTV. Det er Benjis tur, og han skal køre ned af en bakke i en indkøbsvogn. Men han bakker ud, og vennerne beslutter sig for fremover at lave stunts uden Benji.

Benji er ked af at være udenfor, og med tiden beslutter han sig alligevel for at udføre sit stunt. Ved bakken tøver Benji igen, men Karl sætter vognen i gang med et skub, og efter en vanvittig tur ned ad bakken crasher Benji ind på en byggeplads. Vennerne jubler, men for foden af bakken ligger Benji – han kan ikke bevæge sig.

"Frederikke" af Heidi Maria Faisst - 2. november kl. 8.45:
9-årige Frederikke skal på weekend hos sin mor. Frederikke glæder sig, men weekenden går ikke helt som forventet, da hendes mor har fået en ny kæreste.

Der er ikke rigtig plads til Frederikke, og hendes værelse er fyldt med kærestens ting. Moren og kæresten skændes, og Frederikke er overladt til sig selv.

"Pusling" af Christina Rosendahl - 16. november kl. 8.45:
Piv går i 3 klasse. Hun er en stille pige, og måske derfor bliver hun mobbet af den stride og dominerende Mia og hendes veninder. En aften har Pivs forældre inviteret en af deres gamle venner på middag.

Vennen har taget sin datter med, som til Pivs rædsel viser sig at være Mia. Efter middagen går Piv og Mia en tur, og turen bliver et vendepunkt i deres indbyrdes forhold.

"Farlige Film - kun for børn" er blevet til i samarbejde mellem TV 2, Det Danske Filminstitut og de fire produktionsselskaber Copenhagen Bombay, Nimbus Film, Zentropa og Nordisk Film.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}