Europæisk pris til dansk tv-program

TV 2-program hædret ved prisoverrækkelse i Europa-Parlamentet.

En af lykønskningerne til Lars Feldballe Petersen (tv.) kom fra MEP Dan Jørgensen (S), der spillede en stor rolle i TV 2-programmet om lobbyisme og lovgivning i EU, "Kampen om kemikalierne". (Foto: European Parliament)

TV 2-programmet "Kam-pen om kemikalierne" blev den første modta-ger af "Europa-Parla-mentets Journalistpris", der blev uddelt fredag 17. oktober i Europa-Parlamentets plenarsal i Bruxelles.

Prisen blev overrakt af parlamentets formand, den tyske kristendemo-krat Hans-Gert Pötte-ring. Han roste i sin tale bl.a. programmet for formidlingen af et kom-plekst emne.

"Kampen om kemika-lierne" blev sendt på
TV 2 i april 2008. Dokumentaprogrammet er tilrettelagt af Lars Feldballe Petersen fra Film og TV Compagniet i samarbejde med TV 2 og Det Danske Filminstitut (DFI).

I anledning af hædersprisen genudsendes "Kampen om kemikalierne" på TV 2 onsdag 12. november klokken 23.35.

Lobbyisme i magtens korridorer
Programmet giver et sjældent indblik i det lobbyarbejde, som er en del af hverdagen i magtens korridorer i EU. I december 2006 blev EUs hidtil mest omfattende kemikalielov, REACH, vedtaget efter 10 års tovtrækkeri, men i månederne op til afstemningen var der hektisk aktivitet blandt lobbyister fra bl.a. Greenpeace og Kemikalieindustriens Hovedorganisation.

"Kampen om kemikalierne" følger Henrik Pedersen fra Greenpeace og Franco Bisegna fra kemikalieindustrien i deres bestræbelser på at sælge deres respektive synspunkter til det danske medlem af Europa-Parlamentets miljøudvalg, Dan Jørgensen (S). Og programmet stiller spørgsmålet om, hvorvidt lobbyisterne med til at undergrave demokratiet, eller om de er en uundværlig del af det moderne demokrati, når der ellers spilles rent spil.

Første uddeling af "Europa-Parlamentets Journalistpris"
Prisen til "Kampen om kemikalierne", der er på 5.000 euro, gives til journalister, der har behandlet vigtige emner på europæisk niveau, eller som har været med til at fremme en bedre forståelse af EU-institutionerne og/eller EU-politik. 2008 er det første år, hvor prisen uddeles.

Der blev uddelt priser i fire kategorier (tv, radio, print og web), og "Kampen om kemikalierne" fik altså prisen i tv-kategorien. Der var i alt 70 indsendte bidrag til konkurrencen.

Prisoverrækkelsen blev streamet på parlamentets website, og efter prisuddelingen blev der holdt en paneldebat om mediernes rolle i forhold til at give information om EU.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}