- Et kulturchok at komme til TV 2

Jes Dorph-Petersen passede konferencierjobbetog talte også om TV 2 ved fødselsdagsreceptionen.

Jes Dorph-Petersen på talerstolen ved fødselsdagsreceptionen på Kvægtorvet.

Også konferencieren ved TV 2s fødselsdagsreception, Jes Dorph-Petersen, benyttede lejligheden til at holde en lille tale for TV 2, som han kom til i april 1989 - fra DR. Og det var en brat omvæltning.

- I Danmarks Radio var jeg flasket op med, at chefer var dumme, forandringer var dårlige, alle var lige, og man gik hjem, når vagtplanen sagde det. Jeg fik et kultur-chok her på TV 2. Nogen vil mene, TV 2 var befolket af jubel-idioter uden andet end en faglig tilværelse. Men vi mente jo bare, der ikke var nogen grund til at gå hjem – for vi havde det sjovere her, sagde Jes Dorph-Petersen og fortsatte:

- Denne entusiasme udsprang også af noget helt andet: Vi havde en mission. Vi ville være de største – de mest populære – de mest sete. Og de bedste.

- Ifølge mange magistre og andre med meninger i ringbind lykkedes det sidste ikke. Vi har ikke været kult-agtige nok – lavet for lidt fjernsyn om kaukasisk ballet og mexicanske kortfilm. Men vi synes altså selv, vi har gjort det okay, sagde Jes Dorph-Petersen.

Han tilføjede, at man med en vis ret kunne kritisere TV 2-medarbejdere for at være for tossegode og selvfede.

- Men det er svært ikke at blive stolt, når man er med til at blive Danmarks største nyhedskanal efter kun et år – og stadig være det 19 år senere. At være danskernes foretrukne på folketingsvalg, kongelige fester, aktualitet, quiz, og kunsten at få landets førstedame til at trække i samba-kostume, sagde Jes Dorph-Petersen og fortsatte:

- Jeg lover jer: Årsagen er enkel – den kan beskrives med de seks ord, der hang i glas og ramme og korssting på Morten Stigs kontor: "Det er sjovt at lave fjernsyn". Og heldigvis synes danskerne også, det er sjovt at se TV 2.

- Jeg tror godt, jeg kan sige på vegne af de fleste: Vi er pave-stolte af vores tv-station – eller vores medie-koncern, som den jo er blevet til.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}