Britisk dokumentar: "Min egen baby"

Drømmen om et adoptivbarn kan ende lykkeligt -eller som et mareridt.

Kai Ya fra Kina blev efterladt på trappen til en politistation, da hun var bare få dage gammel. Nu er hun 18 måneder, og et engelsk ægtepar er opsatte på at adoptere hende.

To dokumentarprogram-mer med fællestitlen ”Min egen baby”, som TV 2 viser tirsdag 21. oktober og tirsdag 28. oktober, går gæt på adoptions-verdenen, hvor store håb og forventninger ofte følges af skuffelser og folk, der er parate til at udnytte enhver situation for at tjene penge.

Hvert år rejser omkring 300 britiske par til ud-landet for at adoptere deres ønskebarn, og de fleste tager turen til Ki-na, hvor over halvdelen af børnene - næsten alle piger - kommer fra. Derefter topper lande som Rusland og Guatemala.

Første udsendelse 21. oktober fortæller historien om tre små børn, tre rejser og tre meget forskellige slutninger. Kai Ya var blot få dage gammel, da hun blev efterladt på trappen til en politistation i Kina. Nu er hun 18 måneder, og Jane og Bill Cowan er taget af sted for at hente hende til England. De har kun set hende på fotografier, og det første møde bliver ikke helt, som parret havde forestillet sig.

- Min værste frygt blev til virkelighed, da de bragte hende ind til os, for hun nægtede at se på mig, hun græd hele tiden og blev ved med at sige ”mor, mor”, fortæller Jane, som på det tidspunkt følte sig som det usleste menneske i hele verden.

Fatalt forløb
Dimitri blev født i Sibirien med både en kønssygdom og en alvorlig ganespalte. Han blev adopteret af sygeplejersken Amy Thompson fra Ohio, som i forvejen havde to børn selv, men mente, at hun havde overskud til endnu et.

Der gik imidlertid ikke lang tid, før Amy og hendes mand, Gary, måtte indse, at de havde påtaget sig en større opgave, end de kunne klare. Seks måneder senere var den lille dreng skoldet ihjel, og hans adoptivforældre afsoner i dag langvarige fængselsstraffe.

En barsk besked
Sarah Wade fra Luton rejste til Rumænien umiddelbart efter skolen og fik arbejde som frivillig på et af landets førhen så berygtede børnehjem. Efterhånden knytter hun sig tæt til en lille autistisk dreng, Dylan, og hun beslutter sig for at blive hans plejemor.

Efter fire år får Sarah imidlertid en besked, der ryster hende og vender op og ned på alting. Dylans biologiske mor, der bor i en sigøjnerlejr uden el og vand, vil have ham tilbage igen.

Når prisen bliver for høj!
Det andet program, der vises 28. oktober, ser nærmere på nogle af de tvivlsomme forretningsmetoder, adoptivforældre kan blive ofre for. F.eks. er der Lauryn Galindo, som arrangerede adoptionen af 800 børn fra Cambodja til Vesten, før FBI arresterede hende. Blandt "kunderne" var skuespilleren Angelina Jolie, som adopterede sin søn, Maddox, med Galdinos hjælp.

I et interview, der er optaget på Hawaii umiddelbart inden Galdino blev sendt i fængsel, hævder hun, at hun aldrig har gjort noget ulovligt. En række af hendes tidligere klienter kan imidlertid fortælle en noget anden historie. Cathy fra Arizona rejste til Cambodja for at adoptere en lille forældreløs pige. Senere fik hun et chok - for det viste sig, at kvinden, der "solgte" pigen, var barnets biologiske mor.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}