Debat om TV 2-dokumentar

TV 2 valgte at klippe en sekvens ud af dokumentarfilmen "Mig og Naser", for at en diskussionen om få sekunder ikke skulle overskygge hele filmen.

Amina Ahmed

- Vi er glade for filmen og bakker den op. Derfor sendte vi den også. Men vi valgte at klippe de sekunder ud, hvor den udbrændte bil optræder, fordi man kunne misforstå sammenhængen og tro, at der blev brændt biler af på grund af Muhammed-krisen.

Sådan siger TV 2-redaktør Lasse Bjerre i kølvandet på påstanden om manipulation, som Nyhedsavisen bragte forud for dokumentarfilmen "Mig og Naser", der blev sendt på TV 2 tirsdag 25. september.

Den omdiskuterede sekvens indgår i den oprindelige film lige efter et afsnit, hvor det bliver oplyst at Muhammed-konfliken blev trappet op.

- Vi ønskede ikke, at en diskussion om nogle få sekunder skulle stjæle billedet og overskygge hele filmen, som giver et flot indtryk af, hvordan det er at være muslim i Danmark og et nyt og nuanceret billede af Demokratiske Muslimer.

TV 2 valgte også at justere i en central scene i filmen, hvor hovedpersonen Amina Ahmed i krydsklip ser et indslag i "Go' morgen Danmark" og beslutter sig at forlade Demokratiske Muslimer.

I den oprindelige udgave af filmen fremstod scenen som om, at filmholdet var til stede på det gældende tidspunkt - men scenen var rekonstrueret.

- Der er ikke alene tale om dækbilleder, men om en central scene i filmen, hvor hovedpersonen agerer. Og derfor justerede vi scenen, så den ikke fremstod som en rekonstruktion, siger Lasse Bjerre, der ikke var blevet gjort opmærksom på, at scenen var en rekonstruktion.

Det Danske Filminstitut (DFI) er uenig i TV 2s beslutning om at ændre i filmen, og derfor inviterer instituttet fredag 28. september til ucensureret visning med efterfølgende paneldebat. I panelet sidder blandt andre filmens instruktør, Cathrine Marchen Asmussen, TV 2-redaktør Lasse Bjerre og DFIs filmkonsulent Michael Haslund-Christensen.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}