Så ruller Knæk Cancer-bussen

Kræftens Bekæmpelse stiller med sundhedsfaglige vejledere, der i Knæk Cancer-bussen foretager gratis livsstilstjek, hvor man får man målt sin BMI og fedtprocent, og hvor man kan få en snak om kost, motion og helbred. (Foto: Nordisk Film TV / TV 2)

Kræftens Bekæmpelse stiller med sundhedsfaglige vejledere, der i Knæk Cancer-bussen foretager gratis livsstilstjek, hvor man får man målt sin BMI og fedtprocent, og hvor man kan få en snak om kost, motion og helbred. (Foto: Nordisk Film TV / TV 2)

19. oktober 2016;
Af: TV 2 Kommunikation

Knæk Cancer lever ude i landet, hvor indsamlingerne er i fuld gang – og fra mandag kommer Knæk Cancer-bussen på besøg i en by i hver af de fem regioner.

Når Knæk Cancer-bussen – godt bakket op af ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ – i næste uge besøger fem danske byer, er der mulighed for at møde kræftforskere, der forsker for Knæk Cancer-midler, få tjekket din livsstil, høre live-musik, følge en tv-produktion og tænde et lys for én, du holder af.

Det er nemlig nogle af programpunkterne, når Knæk Cancer-bussen mandag-fredag besøger Aalborg, Herning, Haderslev, Odense og Hillerød. Nederst i artiklen kan du læse mere om, hvad der sker i hver af de fem byer.

Puk Elgård fra ’Go’ morgen Danmark’ står klar ved Knæk Cancer-bussen fra klokken 7 om morgenen med gæster og salg af morgenkaffe. Klokken 11.00 åbner pladsen med en stribe aktiviteter frem til ved 19-tiden – herunder tv-indslag med Michèle Bellaiche i ’Go’ aften Danmark’, der sendes både klokken 17.25 og klokken 18.25.

Læs mere om 'Go' morgen Danmark' og 'Go' aften Danmark' på tur med Knæk Cancer-bussen.

Oplysning om kræft
Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, glæder sig over, at Knæk Cancer kommer rundt i Danmark.

- Knæk Cancer-kampagnen handler ikke alene om at indsamle penge, men lige så meget at oplyse om kræft. Og så handler kampagnen også om, at danskerne kan få mulighed for at møde forskere, som har modtaget Knæk Cancer-penge, og høre om deres forskning, siger Leif Vestergaard Pedersen.

I år har Knæk Cancer inviteret nogle af de forskere ned på pladsen, der arbejder med et af de 175 igangsatte forskningsprojekter, som danskerne har støttet via Knæk Cancer.

I Aalborg handler det om robotkirurgi, som er med til at sikre kræftpatienter behandlinger med færre følgevirkninger. I Herning fortæller forsker Cai Crau om partikelterapi, der er en mere skånsom form for strålebehandling. På pladsen i Haderslev vil John Pløen fra Vejle Sygehus præsentere publikum for arbejdet med at tilbyde stråleterapi til patienter med endetarmskræft. I Odense handler det om brystkræft, og i Hillerød vil forskeren Charlotte Skriver fortælle om den interessante sammenhæng mellem aspirin og prostatakræft. 

Vejledning og rådgivning
Kræftens Bekæmpelse stiller med sundhedsfaglige vejledere, der i Knæk Cancer-bussen foretager gratis livsstilstjek, hvor man får man målt BMI og fedtprocent, og hvor man kan få en snak om kost, motion og helbred.

På pladsen vil den lokale kræftrådgivning være til stede for at fortælle om nogle af de tilbud, der eksisterer i rådgivningen målrettet kræftpatienter og pårørende. Inde i Knæk Cancer-teltet er der mulighed for at få viden om, hvordan man kan forebygge kræft, bl.a. gode råd til rygestop og opmærksomhed om de syv tegn på kræft.

I forbindelse med Tænd Et Lys vil der være taler, musikalske indslag og et minuts stilhed. (Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / TV 2)

Et lysende håb i mørket
I forbindelse med Knæk Cancers besøg i de fem byer afholdes også Tænd Et Lys, hvor interesserede kan købe en lyspose, som kan dekoreres med en tegning eller en personlig hilsen. Lysposen kan være til støtte for dem, der kæmper, og til minde om dem, vi har mistet til kræften.

I forbindelse med Tænd Et Lys vil der være taler, musikalske indslag og et minuts stilhed. For de, der ikke kan deltage, er der mulighed for at skrive en lyspose online, hvorefter frivillige fra Stafet for Livet vil stille lysposen i den by, man ønsker. Læs mere her.

Generelt program for Knæk Cancer på tur 2016

Kl. 07-09: ’Go’ morgen Danmark’ – vært Puk Elgård er igennem fra pladsenKl. 11-19: Pladsen åbner med livsstilstjek, lysposesalg, madboder, Knæk Cancer-telt og optrædener på scenen Kl. 17.25: ’Go’ aften Danmark’ – vært Michéle Bellaiche er igennem fra pladsen Kl. 18.00: Tænd Et Lys-ceremoni Kl. 18.25: ’Go’ aften Danmark’ – vært Michéle Bellaiche er igennem fra pladsen Kl. 18.50: Musikalsk optræden afrunder dagen 

Her kommer Knæk Cancer 

Mandag 24. oktober: Aalborg (Gammeltorv) - se program for AalborgTirsdag 25. oktober: Herning (Torvet) - se program for HerningOnsdag 26. oktober: Haderslev (Gravene) - se program for HaderslevTorsdag 27. oktober: Odense (Flakhaven) - se program for OdenseFredag 28. oktober: Hillerød (Torvet) - se program for Hillerød

Billede {0} af {1}