Spørgsmål og svar

TV 2s programmer

Hvornår genudsender TV 2 danske dramaserier? expand_more

Afsnit af danske dramaserier vil oftest blive genudsendt søndag middag/eftermiddag/sen aften. Disse afsnit kan ligeledes ses på TV 2 Play.

Hvorfor er der så mange genudsendelser på TV 2? expand_more

TV 2s hovedkanal er den kanal i Danmark, som har den største andel af førstegangsudsendelser – og dermed den mindste andel af genudsendelser.

Når TV 2 bringer genudsendelser, skyldes det, at TV 2 får en lang række forespørgsler om genudsendelser af kanalens programmer. Samtidig er konkurrencen i den gode sendetid skærpet, så en førstegangsvisning af et nyt program på TV 2 ofte har 400.000-700.000 seere. Dermed er der særdeles mange potentielle førstegangsseere til en efterfølgende genudsendelse.

Hvornår genudsender TV 2 ugens danske programmer? expand_more

Nogle af ugens danske programmer genudsendes i dagtimerne i den førstkommende weekend – eller eventuelt den efterfølgende weekend. Enkelte programmer som f.eks. ’Station 2’ har dog genudsendelse søndag aften.

’Go’ morgen Danmark’ genudsendes på hverdage fra klokken cirka 9.35. I weekenden genudsendes ’Go’ morgen Danmark’ fra klokken cirka 10.10.

TV 2s danske programmer kan også ses og genses på TV 2 Play.

Deltagere og publikum

Hvor kan jeg se, om TV 2 søger deltagere? expand_more

Det vil altid fremgå her (https://tv.tv2.dk/soger) og af tekst-tv side 360, når TV 2 søger deltagere eller publikum til programmer. 

Kan jeg blive publikum til TV 2s programmer? expand_more

Ja, når TV 2 søger publikum til optagelse af programmer, efterlyses det her: https://tv.tv2.dk/soger

TV 2 får en del henvendelser om at blive publikum til ’Vild med dans’. Generelt er det desværre ikke muligt at købe billetter til 'Vild med dans', da billetter slet ikke sættes til salg. Det faste 'Vild med dans'-studie er forholdsvis lille, så publikumspladserne er fyldt op med pårørende til deltagerne og øvrige medvirkende samt programmets sponsorer og en række pladser til konkurrenceudlodning i diverse medier. Et af de steder, hvor det er muligt at vinde billetter til 'Vild med dans', er på programmets website.

I nogle tilfælde flytter 'Vild med dans' ud af sit faste studie, og det giver mulighed for ekstra publikum. Orientering om disse muligheder vil bl.a. kunne ses på 'Vild med dans'-hjemmesiden.

Undertekster

Hvorfor mangler der tekster på TV 2? expand_more

Der er altid undertekster på film, serier og alle andre udenlandske programmer på TV 2s kanaler.

Danske programmer er også tekstede, og TV 2s hovedkanal anvender tekst-tv side 399 for at vise tekster på danske programmer og for at vise live-tekster på direkte programmer, eksempelvis nyhedsudsendelser og Go'-magasiner.

Selv om TV 2 ikke er forpligtet til at tekste danske programmer på andre TV 2-kanaler, er der dog jævnligt tekstning af danske programmer på TV 2s nichekanaler - og altid på TV 2 Charlie, hvor teksterne kan hentes på tekst-tv side 398.

For TV 2 Fri er det muligt i nogle tilfælde at få tekster via tekst-tv-side 397, mens eventuelle tekstede programmer på TV 2 Echo kan ses via tekst-tv side 396.

TV 2 sender ikke længere de såkaldte DVB-subtitles. Alle distributører modtager efter ønske udenlandske programmer med indbrændte undertekster.

Hvorfor laver TV 2 ikke et særligt site om tekstning og tilgængelighed? expand_more

Det har TV 2 faktisk gjort - og sitet ’Tekster & Tegn’ kan ses her.

Hvorfor er der forstyrrende tekster på skærmen, når jeg ser Nyhederne på TV 2? expand_more

Du har åbenbart fået slået live-tekstningen, som foregår via tekst-tv side 399, af Nyhederne, 'Go' morgen Danmark' o.l. til. Du kan slippe af med disse tekster ved at slå tekst-tv fra. 

TV 2 tilbyder flere forskellige former for tekstning, herunder TTV-tekstning af danske programmer og live-tekstning af f.eks. nyhedsudsendelser. Du kan læse mere om tekstning, livetekstning og tegnsprogstolkning på sitet ’Tekster & Tegn’.

Oplysninger fra TV 2s programmer

Kan jeg få oplysninger om værternes tøj? expand_more

Har du en forespørgsel, der vedrører ’Go’’-værternes påklædning, kan du spørge på https://www.facebook.com/go.tv2.dk/.

Værtstøj fra de øvrige programmer kan du spørge om på tv2@tv2.dk.

Kan jeg få oplysninger om brugskunst, tæpper, lamper mv. i ’Go’’-studiet? expand_more

Det kan du spørge om på https://www.facebook.com/go.tv2.dk/

Hvor finder jeg opskrifter? expand_more

Du finder opskrifter på mad.tv2.dk.

Input til TV 2s programmer

Hvem skal man henvende sig til med en idé til et tv-program? expand_more

Du sender dit forslag til mailadressen tv2@tv2.dk og skriver, hvilken genre dit programforslag handler om - f.eks. dokumentar, livsstil, underholdning, fakta o.l. Herefter bliver din mail videresendt til orientering til den programredaktør i TV 2s programafdeling, som har med dette stofområde at gøre. Hvis TV 2-redaktøren ønsker at gå videre med forslaget, hører du nærmere fra den pågældende.

Hvordan får jeg kontakt til en vært? expand_more

TV 2 udleverer ikke kontaktoplysninger på sine tv-værter. Ønsker man at kontakte dem, er man velkommen til at sende en mail med oplysninger om forespørgslen til adressen tv2@tv2.dk.

Sådanne mails vil blive videresendt til de pågældende værter. Det er herefter udelukkende op til værten at beslutte, om de har tid til og mulighed for at hjælpe, og hvis det er tilfældet, vender de tilbage pr. mail.

Hvordan får jeg kontakt til en deltager? expand_more

TV 2 må ikke udlevere kontaktoplysninger på medvirkende i programmer. I en række tilfælde vil det være muligt at etablere kontakt til medvirkende via et programs Facebook-side.

Diverse

Kan jeg få hjælp til en skoleopgave? expand_more

TV 2 får hver uge mange henvendelser om hjælp til skoleopgaver og projekter, men vi har kun i begrænset omfang mulighed for at hjælpe. Vi må henvise til at søge oplysninger på internettet, og i den forbindelse kan I måske finde noget på nyheder.tv2.dk.

Hvor kan jeg se, om et program udsendes i HD-kvalitet? expand_more

På tvtid.dk og på TV 2s tekst-tv - f.eks. på programoversigterne - kan man se, om et program, en sportsbegivenhed eller en film udsendes i HD-kvalitet.

Afstemninger

Hvorfor kan man opleve, at der først kommer en kvittering for sms-afstemningen mange timer efter, at man har stemt? Så tæller stemmen jo ikke med. expand_more

Det er altid været sådan, at trafikken prioriteres således, at indgående sms’er ved afstemninger har førsteprioritet og kommer lynhurtigt igennem. Systemerne hos teleselskaberne er dimensioneret til at kunne håndtere stort load på indgående trafik. Her skal man dybest set bare have videresendt en ultrakort sms uden yderligere behandling.

På returvejen sker der væsentligt mere:

1) TV 2 skal forespørge på, om der er åbnet for indholdstakserede tjenester på det pågældende telefonnummer.

2) TV 2 skal forespørge, om der er saldo nok på kontoen til at gennemføre transaktionen.

Dette kræver opslag mod teleselskabernes backend, og det er her, kapacitetsproblemerne opstår. Unwire, som er TV 2s operatør på disse afstemninger, modtager uden problemer alle seernes sms-beskeder, men udsender pga. ovenstående retursvarene med en langt lavere hastighed. Der er derfor ingen sammenhæng mellem, hvorvidt en stemme tæller med, og hvornår retursvaret er modtaget.

I enkelte tilfælde med meget stor sms-aktivitet, f.eks. efter en finale i 'Vild med dans', der slutter ved 22-tiden, har TV 2 valgt først at begynde udsendelsen af retur-sms’er lørdag morgen. Det skyldtes, at TV 2 gerne ville undgå, at folk, der havde stemt, blev vækket om natten på grund af modtagelse af retur-sms’er.

TV 2 bør udsende en kvittering, som klart fortæller, om en stemme er indkommet rettidigt. expand_more

Det gør TV 2 også. I forbindelse med en afstemning udsender TV 2 bl.a. følgende kvitteringssvar: En stemme, afgivet korrekt, giver svaret:

"Tak for din stemme, som er registreret i tide. Pris 5 kr. som opkræves via mobilregningen. Udbyder er TV 2, Rugaardsvej 25, 5000 Odense C, tlf. 65 91 18 39."

Dette svar sendes til alle, som har stemt i tide — det vil sige, inden afstemningen er stoppet. Stemmen tæller altså med, uanset om man har fået sin retur-sms før eller efter afslutningen af afstemningen.
En stemme, der bliver afgivet, før afstemningen sættes i gang, giver svaret: Afstemningen er endnu ikke startet. Mvh. TV 2".

En stemme, afgivet efter afstemningen, giver svaret: "Afstemningen er afsluttet. Mvh. TV 2".

En stemme, der er afgivet på et udgået par i "Vild med dans", giver følgende besked: "Det er ikke muligt at stemme på dette par. Mvh. TV 2 (gratis besked)".

Når seerne begår fejl og skriver en forkert afstemningskode i en sms, ser retur-svaret naturligvis anderledes ud. I 'Vild med dans' sker det jævnligt, at seere skriver mellemrum mellem de to bogstaver i bogstavkoden eller skriver f.eks. "JM skal vinde" eller "JM.".

Disse svar kan ikke tydes af computeren, og derfor får sådanne seere følgende svar tilbage: "Vi forstår desværre ikke din besked. Har du stavet rigtigt eller lavet et mellemrum i koden? Send evt. en mail til sms@tv2.dk (gratis besked)".

Alle afstemninger behandles maskinelt og automatisk, og derfor skal koderne skrives helt nøjagtigt på mobiltelefonerne.

Kan man få undersøgt, om en stemme, som man har fået en sen kvittering for, er talt med? expand_more

Man kan altid rette henvendelse til TV 2 om dette via f.eks. kundeservice@tv2.dk - og så undersøges sagen. I forbindelse med afstemninger på 'Vild med dans' har TV 2 flere gange fået forespørgsler fra seere, som er kommet i tvivl om, hvorvidt deres stemme blev modtaget rettidigt af TV 2, selv om seerne faktisk havde modtaget kvitteringssvar for dette.

TV 2 har undersøgt hvert eneste af disse konkrete tilfælde, og TV 2 har ud fra seernes telefonnumre opklaret det nøjagtige klokkeslæt for modtagelsen af stemmen - og for udsendelsen af retur-sms’en til kunden. TV 2 har også fået en række henvendelser fra seere, der ikke kunne forstå, at deres stemme ikke blev accepteret. Også i alle disse tilfælde er henvendelserne blevet undersøgt, og i alle tilfælde var der en naturlig forklaring som f.eks. stavefejl på, at en stemme ikke blev modtaget hos TV 2s operatør på afstemningen.

Hvor meget tjener TV 2 på sms-afstemninger? expand_more

TV 2 offentliggør ikke, hvor meget eller hvor lidt — alt efter temperament og synsvinkel — TV 2 tjener på sms-afstemninger. TV 2 modtager ikke licens og har ikke gjort det siden sommeren 2004, og som kommerciel virksomhed er TV 2 nødt til at skaffe andre indtægter fra flere mulige sider for at fastholde og udvikle programudbuddet. Sms-indtægter er en af TV 2s muligheder for at hente ekstra indtægter — omend indtægten er meget beskeden i det store regnskab.

For at sætte proportionerne på plads, når det ind imellem flyder over med formodninger om gigantiske sms-indtægter: TV 2s sms-indtægter, der stammer fra tv-programmer i TV 2 Programafdelingens regi (hvor alle de store sms-afstemninger hører hjemme), udgør klart under én procent af afdelingens programudgifter.

Hvorfor sætter TV 2 ikke en revisor til at kontrollere afstemningen? expand_more

Det gør TV 2 også. I forbindelse med sms-afstemningerne på f.eks. 'Vild med dans' har TV 2 valgt at tilknytte en revisor, som hver fredag kontrollerer resultatet af sms-afstemningerne.

Tilknytningen af en revisor til 'Vild med dans' og skyldes ikke problemer med TV 2s sms-afstemninger, for TV 2 har aldrig oplevet problemer med afsendelsen og modtagelsen af korrekt udførte sms-stemmer i forbindelse med f.eks. 'Vild med dans'.

Derimod har sms-afstemninger hos DR et par gange givet anledning til debat i medierne, selv om der næppe har været problemer med disse afstemninger. TV 2 har dog ønsket, at eventuel usikkerhed hos seerne om sms-afstemninger hos DR ikke skulle smitte af på opfattelsen af sms-afstemninger hos TV 2, og hvis tilknytningen af en revisor kan medvirke til dette, er det værd at gøre.

TV 2s eksterne operatør på sms-afstemninger har afviklet mange hundrede større shows, og Unwires systemer er flere gange blevet revisionsgennemgået i forbindelse med afvikling af afstemninger. Unwire indestår derfor for, at de resultater, som Unwire overleverer til TV 2, er korrekte og inkluderer de stemmer, der er afsendt inden for afstemningsvinduet.

Mere om afstemninger

Hvorfor skal der være sms-afstemninger i 'Vild med dans'? Hvorfor kan dommerne ikke bare bestemme alene? expand_more

Afstemninger via sms sker især for at involvere seerne i TV 2s programmer i endnu højere grad. Seerafstemninger, som anvendes af alle kanaler, er i bund og grund en demokratisering af tv-mediet, selv om der i de fleste tilfælde også er stor magt til eksperter og professionelle dommere.

I forbindelse med 'Vild med dans' passer sms-afstemning godt til programmet, og programkonceptet indeholder herudover et krav om, at der skal etableres sms-konkurrence i forbindelse med programmerne.

Hvordan kan det lade sig gøre, at dårlige dansere går videre i konkurrencen på bekostning af bedre dansere? expand_more

Det skyldes, at seerne har vidt forskellige begrundelser for deres afgivelse af stemmer i 'Vild med dans'. TV 2 har ikke noget ønske om at påvirke eller manipulere med seernes stemmeafgivelse, for hvis det skete, ville det givetvis reducere seernes store engagement i programmerne.

Mens dommerne og mange seere især koncentrerer sig om det fagspecifikke — det dansetekniske — er det helt åbenlyst sådan, at andre seere supplerer med det mere underholdningsbetonede. Disse seere går mere op i, hvem de på grund af underholdningsværdien gerne vil se igen i næste uge, end de går op i den kunstneriske udførelse.

Hvor meget tjener TV 2 på hver sms-stemme i f.eks. 'Vild med dans'? expand_more

En sms-stemme i 'Vild med dans koster fem kroner (plus almindelig sms-takst, som er forskellig fra abonnent til abonnent). Fordelingen af indtægterne fra sms-afstemningerne er ikke offentlig efter aftale med de samarbejdspartnere, som håndterer afstemningerne, men avisartikler har forsøgt at give deres bud på, hvem der tjener på disse stemmer.

Som hovedregel kan man sige, at indtægterne fordeles mellem flere parter: Staten (moms), operatøren, som håndterer afstemningen, telefonselskabet, tv-stationen samt eventuelle rettighedshavere til programmerne. I forbindelse med netop 'Vild med dans' skal BBC — som rettighedshaver til formatet 'Strictly Come Dancing' — have en del af nettoindtægterne fra sms-afstemningen.

Hertil kommer, at TV 2 naturligvis skal betale teleselskaberne for udsendelse af sms-kvitteringer for afgivne stemmer. TV 2 betaler også for udsendelse af fejlmeldinger, hvis seerne f.eks. har skrevet mellemrum mellem bogstaverne i en stemme til 'Vild med dans', eller hvis en stemme afgives, efter at afstemningen er lukket.

Efter disse fradrag er der tale om, at TV 2s reelle indtægt er på mellem 1 krone og 1,50 kroner pr. stemme i forbindelse med f.eks. sms-afstemning i 'Vild med dans'.

Men uanset de meget betydelige fradrag til andre parter samt TV 2 Mobils udgifter til administration og personale giver sms-afstemningerne naturligvis en indtægt, som TV 2 tager imod og benytter til at finansiere programmer og tjenester.

Hvorfor vil TV 2 ikke offentliggøre sms-stemmerne i f.eks. 'Vild med dans'? expand_more

Når TV 2 har lavet denne regel, skyldes det, at hvis disse detaljer blev offentliggjort, og hvis oplysningerne blev sammenholdt systematisk, ville der være betydelig risiko for, at nogle personer og bookmakerfirmaer efter få programmer kunne udregne (og offentliggøre), hvilke par der — med en vis sandsynlighed — ville nå langt og vinde i en tv-konkurrence.

TV 2 ønsker ikke, at en del af spændingen for seerne blev fjernet ved sådanne beregninger, som kan være af varierende kvalitet. 

Når en sæson af eksempelvis 'X Factor' er slut, offentliggør TV 2 fordelingen af stemmer via sms og app'en på de enkelte deltagere gennem programmerne.

Billede {0} af {1}