”Håndbold hører til på TV 2 – både den store og lille scene”

Ti håndboldtrænere er med i opløbet, når TV 2 SPORT i næste uge kårer 'Vores Træner'.

Det handler hverken om eliten eller de professionelle, når TV 2 SPORT kårer Vores Træner' - Danmarks bedste håndboldtræner blandt de mange ildsjæle, som giver håndboldsporten vinger i landets klubber og haller.

Ti håndboldtrænere er med i opløbet, når TV 2 SPORT i næste uge kårer 'Vores Træner' – en ny pris, der hylder de bedste håndboldtrænere og største ildsjæle i de danske klubber.

Afstemningen på tv2.dk kører til og med søndag 21. maj. Blandt de tre kandidater med flest stemmer findes vinderen af en jury, og prisen overrækkes i den udgave af TV 2 SPORTs håndboldmagasin ’Kontra’, som sendes mandag 22. maj 2017. Du kan læse om de ti kandidater, se en kort præsentationsfilm om hver kandidat og stemme her.

Blandt de ti kandidater til prisen 'Vores Træner' er trænere fra Nordjylland, Midtjylland, Østjylland, Vestsjælland, Nordsjælland og hovedstadsområdet. 

Et klap på skulderen til de frivillige trænere
Det er ingen tilfældighed, at netop TV 2 SPORT står bag kåringen af 'Vores Træner', for TV 2s kanaler vil håndbolden på både den store og den lille scene. Det fastslår Allan Hvid, udviklingschef på TV 2 SPORT.

- TV 2 og TV 2 SPORT transmitterer omkring 300 håndboldkampe om året, og som regel er det alle stjernerne, der toner frem på skærmen. Landsholdsspillerne og ligaspillerne. Fælles for alle disse danske spillere er deres opvækst i de små foreninger, der er spredt ud over hele landet.

- Det er ude i klubberne, at også de kommende landsholdsspillere bliver skabt, og det er det samme miljø, vores egne håndboldeksperter er rundet af. Det er her, man lærer en masse sunde værdier om fællesskab, og det er her, man møder mennesker, der ofrer en masse af deres tid på at skabe glæde for andre. Ikke mindst alle de flere tusinde frivillige trænere i de danske håndboldklubber. De fortjener stor anerkendelse for deres arbejde og et klap på skulderen. Derfor har TV 2 skabt konkurrencen 'Vores Træner', siger Allan Hvid.

Han understreger, at TV 2 tager håndbolden meget seriøst, og at TV 2s dækning afspejler, at stationen gerne vil ud i mange forskellige danske håndboldklubber. ”Det viser vores dygtige håndboldredaktion igen og igen”, siger Allan Hvid og fortsætter:

- En tv-kanal kan tage sportsrettigheder til sig på forskellige måder. Hvis man ville være kynisk, kunne man nøjes med at vise topholdene og droppe optaktsprogrammer og håndboldmagasiner, men TV 2 SPORT prioriterer både mange og mangfoldige kampe, optakt og magasinprogrammer.

Allan Hvid - udviklingschef på TV 2 SPORT. (Arkivfoto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Tv-indslag og på tv2.dk
Vores Træner-initiativet har været synligt i forskellige tv-indslag på TV 2 og TV 2 SPORT – og især på tv2.dk, hvor et særligt site er bygget op om denne begivenhed og med ekstra indhold skabt via et sponsorat fra Santander Consumer Bank. I øvrigt et site, som har haft besøg af et meget stort antal brugere til artikler og film i de seneste måneder.

Det redaktionelle indhold på sitet produceres af TV 2 SPORT-redaktionen, mens den sponsorerede del af indholdet er produceret af en selvstændig enhed uden for TV 2.

Fra januar og frem til udgangen af april har spillere og klubber i hele landet kunnet indstille deres trænere til konkurrencen. Tidligere i maj valgte en jury bestående af elitetræner Jakob Larsen, håndboldspiller Michael V. Knudsen, tv-vært og håndboldentusiast Stine Bjerre Jørgensen, udviklingschef Allan Hvid samt administrerende Bo Jakobsen, Santander Consumer Bank, de ti kandidater, som der nu kan stemmes på. Det er samme jury, som mandag 22. maj finder den endelige vinder, efter at afstemningen på tv2.dk er slut.

Vinderen af prisen 'Vores Træner' kan – foruden selve prisen og æren – kan se frem til en tur for to til VM i Tyskland til december, mens hele holdet får en træningsaften med TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der har mangeårig erfaring som håndboldspiller, -træner og -leder.