'Dato' er TV 2s daglige nyhedspodcast, som vil udkomme på alle hverdage. Thomas Buch-Andersen er vært.

- I 'Dato' vil vi alle hverdage give én godt fortalt historie. Vi vil med fængende fortællere tage lytteren med ind i de store historier – med den stemning, stil og det persongalleri, man kender fra TV 2. Vi zoomer ind på de allerstørste, vigtigste og mest opsigtsvækkende nyhedshistorier og fortæller dem på en måde, som gør, at man kan følge med, når snakken går blandt venner og familie, siger Thomas Buch-Andersen.

Thomas Buch-Andersen er vært på 'Dato'.

Thomas Buch-Andersen, vært på 'Dato'. Foto: Per Arnesen/TV 2

'Dato' udkommer første gang mandag 7. november 2022.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Korrespondenterne' er en nyhedspodcast, der baserer sig på aktuelle historier fra udlandet. Den vil udkomme hver torsdag og på skift have to af TV 2s velkendte udenrigskorrespondenter som gæster. Værten bliver Petter Ettrup, der er en af korrespondenternes faste holdepunkter og daglige sparringspartnere på udlandsredaktionen - ligesom han vil være i podcasten.

Her vil gæsterne nemlig ud fra aktuelle udenrigspolitiske emner give et smugkig ind bag facaden på korrespondentjobbet. De vil fortælle om, hvad de laver, og hvem de møder undervejs - krydret med gode anekdoter fra deres mange rejser i tidens løb.

'Korrespondenterne' - fra venstre: Jesper Steinmetz, vært Petter Ettrup, Ulla Terkelsen, Rasmus Tantholdt. Foto: Carsten Andersen/TV 2

'Korrespondenterne' udkommer første gang torsdag 10. november 2022.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Skyggesiden' er TV 2s krimipodcast, som modsat de to andre nye podcasts ikke udkommer med faste intervaller. Det bliver i stedet et feed, hvor TV 2 løbende vil udgive spændende lydfortællinger inden for krimi- og dokumentargenren.

Første serie i 'Skyggesiden' hedder 'Opkald fra dødsgangen' og er en miniserie i fire afsnit om danske Peter Nielsen, der sidder fængslet i Nigeria anklaget for drabene på sin datter og kone. Serien er en særligt tilrettelagt podcast-fortælling af den samme historie, som fortælles i tv-format i dokumentaren 'Dødsdømt', der udkommer samtidig på TV 2 og TV 2 PLAY. Anders Lomholt er gennemgående fortæller i podcasten, der er produceret af MonoMono i tæt samarbejde med dokumentargruppen i TV 2 Nyhederne.

'Opkald fra dødsgangen' udkommer onsdag 9. november 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De tre nye podcasts vil være tilgængelige på alle de frit tilgængelige platforme, hvor man normalt lytter til podcasts, og vil være ledsaget af reklamer.

Lyt til 'Dato' her:

Spotify

Google Podcasts

Apple Podcast

Lyt til 'Korrespondenterne' her:

Spotify

Google Podcasts

Apple Podcast

Lyt til 'Skyggesiden - Opkald fra dødsgangen' her:

Spotify

Google Podcasts

Apple Podcast