I den vestlige del af Filippinerne står otte unge overfor en rejse, der kan ændre deres vej i livet. Sammen går de ombord på en båd med et hemmeligt spørgsmål, som de vil dele med hinanden undervejs. I 30 dage sejler de ud i det ukendte med håbet om at gå i land med svar, der kan give dem bedre fodfæste i livet. Se med når programmerne får premiere onsdag 5. april 2023 på TV 2 Echo og TV 2 PLAY. Der er ti afsnit i alt.

De kender ikke hinanden på forhånd og ved kun, at de andre også har et spørgsmål med, der kaster en skygge over hverdagen derhjemme. Alle håber de, at en rejse på havet kan give klarhed. Hvis de otte kan dele deres inderste tanker med nye mennesker og tør være sårbare, kan det forhåbentlig gøre dem stærkere - og sætte deres eget liv i perspektiv.

To af de unge er fast besætning på båden Orbit og skal lære de andre at sejle. Kaptajn Mathies og førstestyrmand Kræn har kendt hinanden siden børnehaven, og de to gamle venner udstikker ordrerne på båden, når den uprøvede besætning sætter sejl og prøver kræfter med livet til søs. Alle skal stå ved roret, navigere båden sikkert gennem bølgerne dag og nat og holde humøret oppe, når søsygen lammer besætningen.

I ti programmer følger vi de modige unge, der både kæmper med udfordringerne ombord på båden, men i lige så høj grad med sig selv. 'Ombord' er et portræt af en generation, der skal finde ro i at være ung i en verden, hvor alle valg kan dokumenteres, kommenteres og følges på sociale medier. Hvordan lever de op til egne forventninger og andres ambitioner i en verden, hvor alle veje er åbne? Alle sidder de fast og mangler vind i sejlene for at komme i havn med en klar fremtid. Båden bliver rammen for en indre rejse og et spejl, hvor de otte forhåbentlig vil se hinanden og sig selv mere klart. For kan man finde sig selv ved at rejse ud i det ukendte?