Her lever drømmen om det simple og selvforsynende liv uden moderne hjælpemidler og hverdagslarm. Men det kræver også hårdt arbejde at drive gården og få mad på bordet. Selvom beboerne indgår i et fællesskab, indgår de også i et spil, hvor én må forlade gården hver uge, indtil der står én tilbage som vinder af en halv million kroner.

Lene og Philip

Lene Beier er vært, og Philip Dam Hansen er mentor og dommer. Hver uge skal beboerne løse en ugeopgave, som letter livet. Det er storbondens ansvar, at ugeopgaven bestås, og Philip, som er gårdens mentor, kommer og vurderer beboernes arbejde. I år kommer storbonderollen med ekstra ansvar, for hvis beboerne består ugeopgaven, skal storbonden vælge mellem en belønning, som gavner fællesskabet, og en som gavner ham selv.

Kræver taktisk snilde

Det kræver taktisk snilde at nå langt. Hver uge vælger storbonden en beboer, som bliver førstekæmper. Førstekæmperen skal derefter vælge sin modstander, som bliver andenkæmper. De to flytter ud i kæmperhytten sammen, hvor de skal tilbringe natten inden den store tvekamp, hvor det afgøres, hvem som får lov til at blive. Taberen får, inden han eller hun tager hjem, lov til at pege på næste uges storbonde.

Gården ligger på Falster

Optagelserne til femte sæson af 'Hjem til gården' er lavet på den gamle skovridergård Rudegaard, der er en trelænget ejendom, der hører under godset Vennerslund på Nordfalster.

Sæson 2, 3 og 4 kan se på TV 2 PLAY.