ZULU fejrer 18-års fødselsdag på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY

I anledning af TV 2 ZULUs 18-års fødselsdag kan du se fire nye 'Natholdet'-programmer med medværter, der alle har spillet en vigtig rolle i ZULUs historie. (Foto: Pineapple Entertainment / TV 2)

Mandag 15. oktober fylder TV 2 ZULU 18 år. Det bliver fejret med en parade af nostalgiske gensyn og spritnye fødselsdagsprogrammer, som sendes på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY i uge 42.

TV 2 ZULU gik i luften 15. oktober 2000 som den anden tv-kanal i TV 2-familien. I løbet sit 18-årige liv har kanalen været storleverandør af originale tv-formater og dermed sikret sig en helt særlig status blandt danskerne. Men det var ikke alene de særlige tv-programmer, som fik ZULU til at skille sig ud.

- Dét, der gjorde ZULU helt særlig fra fødslen, var en original og radikalt anderledes eksekvering af det at være tv-kanal. Navnet stak ud. Valget af én gennemgående og særlig speakerstemme var nyt. Tilgangen til identer (f.eks. den ikoniske ZULU-kriger) mellem programmerne var hidtil uset på dansk grund - ikke engang MTV havde noget, der lignede. Tiltag, der ikke var programmer, men brand-skabende aktiviteter som 'Krammeholdet', 'ZULU Sommerbio' og 'hamsteren' var alle med til at gøre ZULU til en helt original dansk tv-station, siger TV 2 ZULUs nuværende kanalchef, Sune Roland.

Se dine yndlingskarakterer fra ZULU-succeser som 'P.I.S. – Politiets Indsats Styrke', 'Tomgang', Tak for i aften' i fødselsdagsprogrammet 'ZULU 18: Mash-up', der sendes lørdag 20. oktober på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY. (Foto: Per Arnesen / Falster Inc. / TV 2)

Spritnye fødselsdagsprogrammer
I fødselsdagsugen sender TV 2 ZULU blandt andet fire nye 'Natholdet'-programmer med medværter, der har spillet en vigtig rolle i ZULUs historie. I programmerne vil Anders Breinholt og medværterne i bedste 'Natholdet'-stil se tilbage på legendariske ZULU-øjeblikke, og det hele kulminerer i ugens sidste program, når Tobias Dybvad inviteres i studiet til den ultimative 'klipbattle'.

Foruden 'Natholdet' kan du glæde dig til at se dine yndlingskarakterer fra ZULU-succeser som 'P.I.S. - Politiets Indsats Styrke', 'Tomgang' og 'Tak for i aften' i fødselsdagsprogrammet 'ZULU 18: Mash-up'. Her følger vi optakten til ZULUs store fødselsdagsfest på Bremen Teater i København.

Aftenens vært er Mie fra 'Tomgang' (Sarah Grünewald), som kommer i store problemer, da hendes hund bliver stjålet. I 'ZULU 18: Mash-up' genopstår elskede ZULU-karakterer som Øland fra 'SJIT Happens' (Nikolaj Stokholm), Jeppe K fra 'Danish Dynamite' (Magnus Millang), Carsten fra 'Tak for i aften' (Mick Øgendahl) og ikke mindst hans dominerende kone (Rune Klan). 'ZULU 18: Mash-up' sendes 20. oktober på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Glæd dig til et gensyn med nørderne fra FC ZULU, når TV 2 ZULU fejrer fødselsdag i uge 42.

Hitparade af gyldne øjeblikke
Når TV 2s glade teenager fylder 18 år, er det også en glimrende anledning til refleksion og nostalgi. Derfor er ZULU-programfladen 15. oktober ryddet til fordel for en hitparade af gyldne klip fra kanalens skæve og underholdende bagkatalog. I løbet af fødselsdagsugen kan ZULU-elskerne se frem til gensyn med - blandt meget andet - disse ikoniske formater:

• 'FC Zulu', der gav reality-genren et los over skinnebenet ved at glorificere 16 charmerende supernørder, der med deres totale fravær af sportsligt talent gav ordet boldmongol en helt ny betydning.

• 'Zulu Bingo', der med Jan Elhøjs kugler i centrum relancerede bedstemors bingoaften med en alternativ nummertrækning, og som samlede ZULU-seerne foran cafeernes storskærme i jagten på sære præmier.

• 'Zulu Royal', der med Casper Christensen, Frank Hvam, Lasse Rimmer og Lars Hjortshøj bag roret satte comedy-rekord med deres 9,5 timers live-transmission i anledning af kronprins Frederik og Marys bryllup.

• 'Åndernes magt', der gennem tre sæsoner hjalp almindelige og kendte danskere med at spore og uddrive ånder, og som altid vil huskes for scenen med det sprængte glasbord.

Læs også: TV 2 ZULU - fra original dansk tv-kanal til originalt indholdsbrand.