VM-fodbold i en unik ramme og på Danmarks største storskærm

Der bliver plads til maksimalt 26.000 tilskuere - 20.000 på plænen og 6.000 på tribuner - når TV 2 og Telia Parken 16. juni viser VM-kampen Danmark-Peru på en gigantisk storskærm. (Foto: Samy Khabthani)

Et samarbejde mellem TV 2 og Telia Parken betyder, at du – sammen med 26.000 andre fodboldfans – kan se Danmarks første VM-kamp stående på plænen på hele Danmarks hjemmebane, hvor Danmark kvalificerede sig til VM. Det er gratis – og der er garanti for tørvejr.

Når Danmarks VM-slutrunde skydes i gang lørdag 16. juni med nøglekampen mod Peru, kan du opleve kampen stående på plænen på Danmarks nationalstadion, Telia Parken, på en gigantisk storskærm. Og så er der oven i købet gratis adgang for 26.000 tilskuere.

Det kan lade sig gøre som følge af et samarbejde mellem TV 2 og Telia Parken.

Selve kampen kan ses på en storskærm på 264 kvadratmeter – 22 x 12 meter. Der bliver tale om en af de største – hvis ikke dén største – storskærmsvisning i Danmark og sandsynligvis i hele Europa.

- Det er samtidig helt unikt, at publikum får lov til at se VM-kampen stående på plænen på landsholdets hjemmebane. Når de 20.000 pladser på selve fodboldbanen er optaget, og når de 6.000 siddepladser på et par af tribunerne er besat, lukkes dørene, siger produktionschef Klaus Bøgeholdt, TV 2 SPORT.

Publikum varmer op med Le Mans
Portene til det unikke VM-arrangement åbnes klokken 14.00, og i de første tre timer kan tilskuerne se Le Mans-optakt og de første timer af 24-timers-løbet.

Fra klokken 17.00 er der fodboldoptakt direkte fra Parken til Danmarks første VM-opgør, der har kampstart klokken 18.00. Efter kampen må fodboldfesten fortsætte et andet sted, idet Parken lukker klokken 20.30.

Uanset vejret i København 16. juni garanterer TV 2 og Telia Parken tørvejr, når Danmark spiller. Arrangørerne følger nøje med i vejrudsigterne, og tre dage inden kampen besluttes det, om taget skal køres hen over Danmarks nationalstadion i forbindelse med VM-kampen.

Christian Eriksen har været en nøglespiller for Danmark i forbindelse med kvalifikationen til VM. Og det bliver han givetvis også under VM-slutrunden, som for Danmarks vedkommende indledes med kampen mod Peru 16. juni - på TV 2 og på storskærm i Parken. (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / TV 2)

Under VM i fodbold sender TV 2 i samarbejde med tre store tv-distributører sine VM-kampe i den ekstra skarpe tv-kvalitet Ultra HD/4K, og også på storskærmen i Parken vil VM-kampen blive vist i UHD-kvalitet.

- Det er aldrig set før ved et storskærmsarrangement i dén størrelse, så det er enestående, at vi kan få en Ultra HD-visning til at lykkes, siger Klaus Bøgeholdt.

VM-fodbold på DBU Tour
Det er ikke alene i Parken, du kan komme til at se VM-fodbold på storskærm med TV 2 i juni og juli. TV 2 er også i samarbejde med DBU, der tager på tur rundt til en række større danske byer og viser VM-kampe på storskærm. Du kan se planen for DBU Tour her.

I nogle tilfælde vil TV 2s VM-studie tage med rundt i landet, mens TV 2 andre dage vil sende fra sit VM-studie på Kvægtorvet i Odense.

Også når Danmark spiller sin anden VM-kamp – torsdag 21. juni mod Australien – arbejder TV 2 på at lave et storskærmsarrangement i København.

Du kan følge eventen 'Danmark-Peru på storskærm i Telia Parken' på Facebook her.

-------------

Læs mere om TV 2s VM-dækning herunder:

Sådan dækker TV 2 VM i fodbold

Hidtil største VM-slutrunde på TV 2 PLAY

Michael Laudrup ekspert på TV 2 under FIFA VM 2018

Se sendeplanen for FIFA VM 2018