Vinder Viggo Mortensen en Oscar?

Viggo Mortensen er Oscar-nomineret i kategorien bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i filmen 'Green Book'. (Foto: Nordisk Film / TV 2)

Følg Oscar-uddelingen live på TV 2 og TV 2 PLAY søndag 24. februar fra klokken 23.00. Michèle Bellaiche er vært i TV 2s studie i Danmark.

Så er det tid til årets absolutte højdepunkt for filmelskere, modefreaks og natteravne – årets Oscar-uddeling i The Dolby Theater, hvor de gyldne statuetter skal uddeles i den 91. udgave af filmfesten. Som noget helt særligt i år er Oscar-uddelingen i Hollywood uden en egentlig vært. I stedet vil forskellige stjerner uddele filmpriserne.

I TV 2-studiet i Danmark er det Michèle Bellaiche, der er vært, og med sig har hun modeeksperterne Jesper Høvring og Uffe Buchard samt filmeksperterne Søren Frellesen og Ann Lind Andersen, filminstruktøren Aske Bang og skuespilleren Ellen Hillingsø. TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz følger begivenhederne fra Los Angeles og er med på link.

Den danske Oscar-vært er Michèle Bellaiche. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Viggo Mortensen er nomineret for tredje gang
Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er nomineret i kategorien 'bedste mandlige hovedrolle' for sin præstation i den nu biografaktuelle ’Green Book’.

Viggo Mortensen har to gange tidligere været nomineret i denne kategori, nemlig for sine præstationer i ’Eastern Promises’ og ’Captain Fantastic’, men han har aldrig vundet den eftertragtede filmstatuette. Bliver tredje gang lykkens gang for Viggo?

Nicole Kidman som Sue Brierley og Sunny Pawar som Saroo i det australsk-amerikanske drama ’Lion’. Filmen er baseret på virkelig begivenheder og opnåede seks Oscar-nomineringer ved prisuddelingen i 2017. (Foto: TV 2)

Seks Oscar-nomineringer til ’Lion’
Inden søndagens store filmfest kan man på TV 2 se et eksempel på det det hele drejer sig om – en rigtigt god film. Det er det rørende drama ’Lion’ fra 2016, der er baseret på en autentisk historie, som næsten er for utrolig til at være sand.

En femårig, fattig indisk dreng bliver væk fra sin familie og ender som gadebarn og på børnehjem, inden han bliver adopteret af et australsk par. Som voksen sætter han sig for at finde sin indiske familie igen. I hovedrollerne ses Dev Patel, Nicole Kidman og David Wenham.

’Lion’ var nomineret til seks Oscarpriser ved uddelingen i 2017 i blandt andet kategorien bedste film.


-----------


Oscar-program søndag 24. februar og mandag 25. februar:

Søndag klokken 21.00 - TV 2: ’Lion’ - Oscar-nomineret film fra 2016, dansk tv-premiere 

Søndag klokken 23.00 - TV 2 og TV 2 PLAY: ’Oscar 2019 - live’

Mandag klokken 22.00 - TV 2 ZULU og TV 2 PLAY: ’Oscar 2019: Højdepunkter’