Verdens bedste skiløbere mødes på TV 2 SPORT

Verdens bedste alpinløbere indtager TV 2 SPORT fra 7. til og med 19. februar, hvor vi runder VM af med mændenes slalomløb. (Fotos: Scanpix / TV 2)

I år bliver februar ekstra god. Den bliver nemlig spækket med skisport i absolut verdensklasse, når TV 2 SPORT sender direkte fra alpint VM i Schweiz, VM i skiskydning i Østrig og fra VM i langrend.

Det bliver hvidt, vildt, koldt og hårdt, når TV 2 SPORT i februar samler skisportens verdenselite på skærmen til en måned proppet med VM. Der lægges ud fra 7. februar med VM i alpint skiløb fra Schweiz, hvor TV 2 SPORT viser alle løbene direkte. Glæd dig til hæsblæsende løb i disciplinerne super-G, styrtløb, kombineret styrtløb, slalom og kombineret slalom. Du får også chancen for at se danske Christoffer Faarup i aktion, når han stiller op imod verdens bedste i fartdisciplinerne super-G og styrtløb.

Verdens bedste alpinløbere indtager TV 2 SPORT fra 7. til og med 19. februar, hvor vi runder VM af med mændenes slalomløb.

Læs også: Danmarks store skihåb: Jeg vil indhente de allerbedste

Se trailer for VM alpint og VM i skiskydning her.

Skiskydning
Første skud til årets VM i skiskydning lyder 9. februar fra de østrigske Alper, hvor verdens bedste skiskytter er samlet til ti dage med 11 nervepirrende konkurrencer. Løberne samler samtidig point til den videre World Cup, der lige nu hos mændene domineres af franskmanden Martin Fourcade.

Han spås også som en af VM's helt store favoritter, mens der er lidt større konkurrence blandt kvinderne, hvor tyske Laura Dahlmeier, tjekkiske Gabriela Koukalova og finske Kaisa Makarainen indtager ranglistens top-3.

- Man skal se VM i skiskydning, fordi det er en sportsgren, der består af en blanding af to fuldstændig modsatrettede discipliner. Langrend i løjperne kræver, at man kan presse kroppen, yde maksimalt og tæt på makspuls, mens skydningen på standpladsen kræver fordybelse, ro og fuld kontrol over puls og vejrtrækning, forklarer TV 2 SPORTs skisportsekspert Kristian Wulff.

TV 2 SPORT viser VM i skiskydning fra 9. februar kl. 14.40, hvor alle løberne starter i en mixed relay, frem til 19. februar.

Første skud til årets VM i skiskydning lyder 9. februar fra de østrigske Alper, hvor verdens bedste skiskytter er samlet. Her ses Martin Fourcade fra Frankrig.

Langrend
TV 2 SPORT fortsætter senere i februar med de lange ski, men smider skiskyderen for at tage hul på VM i langrend, skihop og de nordisk kombinerede konkurrencer. Kanalen viser masser af spændende løb fra VM i langrend, som finder sted i Finland, og hvor de bedste langrendsløbere i verden samles for at dyste i alt lige fra sprint til 30 km skiathlon.

VM i langrend løber over skærmen fra 22. februar med de første kvalifikationsløb til og med søndag 5. marts, hvor vi lukker og slukker med en samlet start på 30 km for kvinder og 50 km for mænd. 

- Seerne kan glæde sig til at følge den levende legende Petter Northung, som alle medier har et helt særligt fokus på. Og så skal vi heppe på danske Martin Møller og Lasse Hulgaard i deres kamp for at kvalificere sig til OL næste år, fortæller langrendskommentator Kristian Wulff, der skal kommenterer alle VM-løbene i langrend og skiskydning sammen med TV 2 SPORTs egen skimand Michael Stærke.

Se det hele på TV 2 SPORT fra 7. februar og helt frem til 5. marts