Valget på TV 2: Nu bestemmer du

Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen er to af TV 2s værter i valgkampen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

I aften sender TV 2 den første af kanalens to partilederrunder i valgkampen. TV 2 inviterer danskerne til at deltage i debatten, hvor det er vælgernes dagsorden, der diskuteres.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har trykket på valgknappen, og TV 2, TV 2 NEWS og tv2.dk er i fuld gang med den omfattende valgdækning, som har været forberedt gennem mange måneder. Samtidig er de mange ekstra valg-initiativer på tv, net, mobil og sociale medier skudt i gang frem mod valgdagen torsdag 18. juni.

TV 2 og NEWS dækker allerede nu de politiske reaktioner på valgudskrivelsen tæt, og også TV 2-regionerne sender udvidede udsendelser i dag kl. 17.10 og kl. 18.15. I aften fra klokken 20.50 sender TV 2 ’Det første ord’ - den første af kanalens to store debatter mellem landets partiledere. Denne første debat sendes direkte fra TV 2s studie på Københavns Hovedbanegård og styres af nyhedsvært Cecilie Beck.

- Målet med tre ugers intens valgdækning på TV 2 – den største nogensinde på vores medier – er at gøre vi danskere klogere på vores valg og at engagere befolkningen i debatten. Vores ambition er at gøre den demokratiske proces gennemsigtig for danskerne, og i løbet af tre ugers valgkamp vil vi dække vælgernes, politikernes og demokratiets dagsorden. Når krydset skal sættes, har TV 2 sørget for at dække alle valgets vigtigste emner – også dem, partierne helst ikke vil tale om, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby.

Aftenens partilederdebat tager udgangspunkt i de emner, vælgerne over for Megafon har udpeget som valgets vigtigste.

Følg TV 2s valgdækning på tv2.dk.

Se TV 2s første valgtrailer her.

Valgstudie på Christiansborg Slotsplads
Da Helle Thorning-Schmidt udskrev valget, gik TV 2 ligeledes i gang med at opbygge det nye valgstudie på Christiansborg Slotsplads, som i de kommende uger er rammen om en lang række valgprogrammer på TV 2s medier.

- Vores valgstudie gennem valgkampen placeres midt i den politiske arena – Christiansborg Slotsplads – og bliver et samlet og synligt udgangspunkt for de tre ugers valgdækning, valgaften og den vigtige uge efter valget, siger TV 2s udviklings- og eventchef, Ulla Pors Nielsen.

I de kommende dage og uger sender TV 2 bl.a. to partilederdebatter, to topmøder mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, det nyskabende valgprogram ’Test dit valg’ foruden den daglige debat i Nyhederne. Alle valgprogrammer benytter muligheden for at involvere danskerne via nettet og sociale medier.

Allerede fra i aften udvides NYHEDERNE 22.00, og 22-redaktionen kommer ud til danskerne med TV 2s mobile studie i den sidste uge af valgkampen. Også TV 2-regionerne får udvidet sendetid under valgkampen, ligesom ’Go’ morgen Danmark’ hver eneste dag har valgdækning. I ’Natholdet’ inviterer Anders Breinholt i ti programmer til sjov og satire med de ti partiledere.