Ulla Pors ny chef for TV 2 NEWS

Ulla Pors Nielsen - ny kanalchef og chefredaktør for TV 2 NEWS. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Ny kanalchef: - NEWS beviser dagligt, at der mere end nogensinde er brug for kanalen til at fortælle os, hvad der sker, og til at forstå udviklingen og sætte den i perspektiv.

Ulla Pors Nielsen bliver chefredaktør og kanalchef for TV 2 NEWS, efter at hun siden årsskiftet har været konstitueret i stillingen, mens Mette Østergaard har været på orlov. Tidligere på måneden opsagde Mette Østergaard sit job på TV 2 for at skifte til Berlingske, og Ulla Pors har nu sagt ja tak til et tilbud om at fortsætte som ansvarlig for landets førende nyhedskanal.

- Jeg er kisteglad og meget taknemmelig for Ulla Pors’ tilsagn om at skifte TV 2 NEWS-vikariatet ud med opgaven som NEWS-chefredaktør. Hun har gjort det fremragende det seneste halve år. NEWS er inde i en rigtig stærk udvikling, og Ulla Pors og hendes lederhold har masser af udviklingsplaner, som skal styrke kanalen yderligere, siger TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Samtidig med chefjobbet på TV 2 NEWS fortsætter Ulla Pors som chef for TV 2 Nyhedernes eventafdeling samt for Nyhedsafdelingens produktion af aktualitets- og dokumentarprogrammer, herunder ’Station 2’, ’Operation X’ og udsendelser fra TV 2 Dokumentar. Eventafdelingen styrkes yderligere med ansættelse af redaktionschef Heidi Guldager, der kommer fra en stilling i TV 2s tværgående nyhedscenter.

”Et enestående og dybt engageret hold”
Ulla Pors Nielsen er 54 år og uddannet journalist. Hun arbejdede på dagbladet Politiken, indtil hun i 1990 kom til TV 2 Nyhederne, hvor hun fire år senere blev stationens USA-korrespondent og efterfølgende redaktionschef. Fra 2005 til udgangen af 2010 var Ulla Pors var kanalchef for DR1.

1. januar 2011 vendte Ulla Pors tilbage til TV 2, hvor hun tiltrådte stillingen som TV 2 Nyhedernes event- og udviklingschef. Om jobbet som kanalchef for TV 2 NEWS siger Ulla Pors:

- Jeg har været så heldig at få lov til at have chefposten på NEWS på prøve det seneste halve år, så jeg kan med stor overbevisning sige, at jeg glæder mig. NEWS er en fantastisk kanal, og holdet bag er enestående og dybt engageret. For mig er det en spændende udfordring at kombinere mine journalistiske erfaringer med det at drive en kanal, som jeg før har gjort med DR1. Jeg synes, vi på NEWS dagligt beviser, at der mere end nogensinde er brug for kanalen til at fortælle os, hvad der sker, og til at forstå udviklingen og sætte den i perspektiv.

TV 2 NEWS er på vej ud af 2. kvartal 2017, som har været et af kanalens bedste kvartaler. Blandt de husstande, som kan modtage TV 2 NEWS, er 1. halvår 2017 det bedste halvår nogensinde. NEWS’ fremgang er især skabt af nye tiltag som eftermiddagsfladen ’NEWS & Co.’, velfungerende magasinprogrammer, herunder det nye udenrigsmagasin ’Verden ifølge Trump’, samt seervækst om morgenen.