Tvprisen 2019: ’Badehotellet’ er seernes favorit

Edith (Ulla Vejby) i 'Badehotellet', hvis sæson 5 fik Seerprisen ved uddelingen af Tvprisen 2019. Sjette sæson af 'Badehotellet' har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 28. januar klokken 20.00. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2s populære fiktionsserie løb med Seerprisen ved uddelingen af Tvprisen, hvor der i alt var syv priser til TV 2s kanaler, herunder flere priser på nyheds-, dokumentar- og faktaområdet.

Der var syv tv-priser til TV 2s kanaler ved den store brancheuddeling Tvprisen lørdag aften i København, herunder aftenens store og afsluttende Seerprisen, der gik til TV 2s populære fiktionsserie ’Badehotellet’.

Netop ’Badehotellet’ er ofte vinder, når det er seere og brugere, der uddeler priser. Sådan har det været flere gange ved uddelingen af Billed-Bladets TV-Guld og ved kåringen Svendprisen-vindere. Og nu kan ’Badehotellet’ så tilføje Seerprisen til den store samling af trofæer.

Den nye sæson – den sjette – af ’Badehotellet’ har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 28. januar klokken 20.00.

Af de syv priser til TV 2-familien gik de seks til TV 2s hovedkanal, mens den sidste TV 2-pris gik til TV 2 ZULU. DR1 fik syv af de i alt 14 priser til DR-familien. De øvrige tre priser gik til TV3, Canal 9 og YouSee. De nominerede og vinderne af alle Tvpriser (bortset fra Seerprisen) er fundet af cirka 125 tv-folk fordelt over 21 forskellige juryer.

Hædersprisen Årets Otto gik til Kent Nikolajsen posthumt. Metronome-direktør Kent Nikolajsen døde for kort tid siden, og hans ældste datter Mira Østerby Nikolajsen modtog prisen på familiens vegne.

'Operation X' og Morten Spiegelhauer er hædret med mange priser gennem årene. Lørdag aften fik 'Operation X' for andet år i træk Tvprisen i kategorien bedste aktualitetsprogram. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Fakta-, dokumentar- og nyhedspriser
Flere af de syv priser til TV 2-familien ligger på fakta-, dokumentar og nyhedsområdet.

To af priserne går til TV 2s Nyhedsafdeling, herunder prisen for årets nyhedshistorie: ’Søstre vil have deres retarderede brødre låst inde’, som reporter Dorthe Løwendahl Bomann, fotograf og redigeringstekniker Ole Pars og FTP-elev Trine Kirkegaard Jensen stod i spidsen for.

- Prisen går til en væsentlig nyhedshistorie der er virkelig godt fortalt. Årets nyhedshistorie har rejst en vigtig debat, og stiller spørgsmålstegn ved, hvor langt den personlige frihed skal række, skriver juryen i sin begrundelse for prisen.

Den anden pris til Nyhedsafdelingen går til TV 2s undersøgende dokumentarprogram ’Operation X, der for andet år i træk får prisen for bedste aktualitetsprogram. ’Operation X’ er mange gange tidligere hædret med priser. Programmet har tidligere modtaget tre priser fra Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ), andre tv-priser ved Copenhagen TV Festival og ved Billed-Bladets TV-Guld, bl.a. en hæderspris til værten Morten Spiegelhauer. ’Operation X’ har også været nomineret til Cavling-prisen.

- Dette års vinder er svær at komme udenom. Det er et gammelt format, men som har vist, at det stadig formår at afsløre store og væsentlige historier. Særligt ét program har i år været med til at cementere programmets status: ’Nordea og det store pengevaskeri’, som desværre ikke fik så meget opmærksomhed i medierne, som det fortjente, skriver juryen i sin begrundelse for prisen til ’Operation X’.

Fra 'En fremmed flytter ind': Mangemillionæren Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus (spillet af Esben Dalgaard) er en gave fra himlen for alenemor Amanda fra Hvidovre. Pludselig dukker han op ud af ingenting og opfylder alle hendes drømme. Det viser sig dog langsomt, at noget ikke er helt, som det ser ud til at være for. (Foto: Helle Moos / TV 2)

TV 2-programserien ’En fremmed flytter ind’ blev hædret med Tvprisen i kategorien Årets nyskabelse – fakta.

- Det glæder mig, at Tvprisen hylder en produktion, som blandede genrer og turde udfordre den traditionelle fortælleform. ’En fremmed flytter ind’ er en unik og nytænkende måde at fortælle en fascinerende historie om en svindler og et af hans ofre, siger TV 2s indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen.

Endnu en faktapris gik til TV 2, nemlig til dokumentarserien ’Misbrug’ i kategorien factual entertainment. Juryen begrunder prisen til ’Misbrug’ således:

- Prisen går til et program af ekstrem høj kvalitet og med stor relevans. Det er rørende. Det tør noget. Og det overrasker ved at give en helt anderledes fortælling om et velkendt tema. Det er super case-arbejde, der udfordrer klicheen om en typisk stofmisbruger.

Lasse Rimmer (tv.) er stormester, mens Mark Le Fêvre er assistent i underholdningsprogrammet 'Stormester', der vandt Tvprisen lørdag aften. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Nye programmer på underholdningsområdet
De to sidste priser til TV 2s kanaler ligger på underholdningsområdet, og her er tale om to nye programmer.

TV 2s nye underholdningsformat ’Stormester’ vandt Tvprisen i kategorien bedste gameshow, og det skete med denne begrundelse.

- Det er et program, der fænger fra start til slut med et godt tempo, dejlig stemning og et stærkt samspil mellem de to dommere. Dette års vinder bringer noget nyt til kategorien gameshow.

Endelig fik TV 2 ZULUs helt særlige julekalender i december 2017, ’Natholdets julekalender’, Tvprisen i kategorien bedste onlineformat, og det skete med denne begrundelse.

- Prisen går til et format, der er vanvittigt underholdende, og som har en sindssygt høj fastholdelsesgrad. Det er en simpel, men original idé, som man formår at få virkelig meget godt ud af. 

På TV 2 vender 'Natholdet' i øvrigt tilbage med en ny sæson mandag 28. januar, og det bliver på et lidt tidligere tidspunkt end sædvanligt - nemlig klokken 22.25.

TV 2s dokumentarserie 'Misbrug' blev en af vinderne ved uddelingen af Tvprisen 2019. (Arkivfoto: Koncern TV- og Filmproduktion / TV 2)

Herunder ses en oversigt over samtlige vindere af Tvprisen 2019: 

Seerprisen: ’Badehotellet', TV 2, produceret af SF Studios Production, Thorsboe & Lundblad samt Nitrat Film
Bedste børneprogram: ’Ramasjang redder bierne’, DR Ramasjang, produceret af DR B&U
Bedste sportsprogram: ’AGF – Mellem håb og håbløshed’, Canal 9, produceret af Eurosport
Bedste aktualitetsprogram: ’Operation X’, TV 2, produceret af TV 2 Nyhederne
Bedste crime: ’ Hvid mands dagbog', DR1, produceret af DR Nyheder
Bedste karakterdrevne serie: ’Ranes museum’, DR2, produceret af Nordisk Film TV
Bedste factual entertainment: ’Misbrug’, TV 2, produceret af Koncern TV
Bedste reportageserie: ’Lys i mørke’, DR1, produceret af Pipeline Production
Bedste indhold på flere platforme: ’Ultra:bit’, DR Ultra m.fl., produceret af DR
Bedste dokumentar: ’Mændene der plyndrede Europa’, DR1, produceret af DR Nyheder
Bedste nyhedshistorie: ’Søstre vil have deres retarderede brødre låst inde’, TV 2, produceret af TV 2 Nyhederne
Bedste faktaserie: ’Vores nye verden – En kernefamilie satser alt', DR2, produceret af Breidablik Film
Årets nyskabelse – fakta: ’En fremmed flytter ind’, TV 2, produceret af Made in Copenhagen
Årets vært – fakta: Abdel Aziz Mahmoud, DR2-programmet ’En muslim springer ud’, produceret af DR
Årets nyskabelse – underholdning: ’Det store skilsmisseshow', DR Ultra, produceret af DR B&U
Bedste onlineformat: ’Natholdets julekalender’, TV 2 ZULU, produceret af Pineapple Entertainment
Bedste livsstilsprogram: ’I hus til halsen’, DR1, produceret af Nordisk Film TV
Bedste konkurrencedrevne realityserie: ’Robinson Ekspeditionen’, TV3, produceret af Strong Productions
Bedste satire/comedy: ’30’, YouSee, produceret af Drive Studios
Bedste tv-serie: ’Herrens veje 2’, DR1, produceret af DR
Bedste event: ’Som et strejf af en dråbe’, DR1, produceret af Nordisk Film TV
Bedste gameshow: ’Stormester’, TV 2, produceret af Metronome Productions
Bedste underholdning: ’Den store bagedyst’, DR1, produceret af DR
Årets vært – underholdning: Jonatan Spang, DR2-programmet ’Tæt på sandheden’
Årets Otto: Kent Nikolajsen posthumt.