TV 2 NEWS er vild med valg

TV 2s nyhedskanal tager til vælgermøder flere steder i landet – og NEWS dækker i det hele taget politik morgen, eftermiddag og aften. Fredag aften er NEWS endnu mere ”Vild med valg”, og kanalens populære magasiner har alene fokus på valget.

Kanalchef på TV 2 NEWS, Mikkel Hertz. (Miklos Szabo/TV 2]


Siden Lars Løkke Rasmussen i fredags udskrev valg til Folketinget, har TV 2 NEWS konstant haft valg og politisk debat i fokus. Fem timer efter valgudskrivelsen holdt TV 2 NEWS den første af sandsynligvis seks store debatter med partiledere, og TV 2 NEWS vil ifølge kanalchef Mikkel Hertz holde sig i det højeste valggear uafbrudt de næste tre uger.

TV 2 NEWS har ligeledes etableret et ekstra nyhedsstudie ved Vandrehallen på Christiansborg.

- Vi dækker valg morgen, eftermiddag og aften. Tæt dækning af dansk politik i magasinprogrammer og i den løbende nyhedsdækning er et af NEWS’ stærkeste og klare kendetegn. Vi vil have de centrale politikere i tale og udfordre dem, og vi vil prioritere den politiske debat i vores studie på Teglholmen og i studiet på Christiansborg samt ved vælgermøder ude i landet. Hver eneste dag vil vi være opmærksom på muligheden for at sende fra vælgermøder i Danmark med dagens mest spændende temaer eller de mest interessante deltagere, siger Mikkel Hertz.

TV 2 NEWS har også øje for de lokale spørgsmål i valgkampen, og kanalen har lavet aftaler med en række regionale kommentatorer, der har indgående kendskab til valgtemaerne og valgets hovedpersoner i f.eks. Vestjylland, på Fyn og i Østjylland.

Fredag på NEWS: ”Vild med valg”
TV 2 NEWS sender også makkerparret Peter Mogensen og Michael Kristiansen ud i den friske luft uden for København. ”Mogensen & Kristiansen på tur” tager med til flere store vælgermøder ude i landet – i dag, mandag 29. august, i Århus til debat med Søren Pind (V) og Mette Frederiksen (S). Makkerparret fortsætter med debat og analyse, når dagens hovedpersoner er færdige med at diskutere på mødet.

Aktualitetsprogrammet ”Mogensen & Kristiansen” er også en del af TV 2 NEWS’ kommende fredage, der har fået overskriften ”Vild med valg”.

- Når andre kanaler ruller tv-underholdningen ud fredag aften, holder vi ”Vild med valg” med Peter Grønborg som vært. Her vil Martin Krasnik spidde rød og blå blok på dansk udenrigspolitik, ”Mogensen & Kristiansen” analyserer og kommenterer valgkampen, og erfarne politiske kommentatorer som f.eks. Hans Engell vurderer valgets hovedspørgsmål og ser tilbage på de afgørende politiske slagsmål, også fra tidligere valgkampe, siger Mikkel Hertz.

Et andet af TV 2 NEWS’ populære magasinprogrammer, ”Presselogen”, fortsætter under valgkampen, og her kommer mediernes dækning af valgkampen til debat, som det allerede skete i gårsdagens udgave.

”Supertorsdag”
Et helt særligt initiativ bliver den såkaldte ”Supertorsdag” den sidste torsdag før valget, hvor TV 2 NEWS producerer superaktuel valgdækning fra klokken 12.30-18.00 på både TV 2 og TV 2 NEWS. Blandt andet sender TV 2 NEWS fra et debatmøde med førstegangsvælgere og med de yngste folketingsmedlemmer fra alle partier, hvor emnerne er målrettet de unge vælgere.

- Det er samfundsfag live, siger Mikkel Hertz, der snart er klar til at offentliggøre meget mere information om ”Supertorsdag”.

TV 2 NEWS vil også hjælpe vælgerne med at følge debatten på sociale medier som Facebook, blogs og Twitter, som af mange politikere og partier bliver flittigt brugt i de kommende uger.

Folketingsvalget 2007 var et gennembrud for TV 2 NEWS, som dækkede dansk politik tæt og fornyende i tre ugers valgkamp og under de efterfølgende regeringsforhandlinger. Den markante dækning af folketingsvalget løftede TV 2 NEWS’ seerandel og lagde grunden til de følgende års klare fremgang i seerandel og udbredelse.

- Når vi dækker valg på NEWS, tager vi hele paletten i brug. Det bliver som at være der selv, siger Mikkel Hertz.