TV 2 NEWS blev Danmarks fjerde største kanal i 1. kvartal

TV 2 NEWS' morgenflade, som bl.a. bestyres af værterne Dennis Ritter og Gertrud Højlund, oplever stigende seertilslutning og er en del af forklaringen på NEWS' klare fremgang i 1. kvartal 2018. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Velfungerende programflader og en stærk evne til at gribe dagens dagsordener var hovedårsagen til, at TV 2 NEWS blev mere set end både TV3 og TV 2 CHARLIE i årets første tre måneder.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

For første gang er TV 2 NEWS over et 1. kvartal Danmarks fjerde mest sete kanal. Det lykkedes i de første tre måneder af 2018, hvor TV 2 NEWS overhalede både TV3 og TV 2 CHARLIE, som ellers traditionelt har været større end NEWS.

TV 2 NEWS stod i 1. kvartal 2018 for 4,2 procent af danskernes tv-sening og var dermed kun overgået af TV 2, DR1 og DR2.

TV 2 NEWS har i 2018 haft både kanalens bedste januar, februar og marts – ligesom NEWS i hver af månederne august-december 2017 slog sine tidligere seerrekorder for disse måneder.

Chefredaktør og kanalchef for TV 2 NEWS, Ulla Pors Nielsen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

En rekord, som ikke er drevet af breaking news
Kanalens chef, Ulla Pors Nielsen, er stolt af den position, TV 2 NEWS har skabt, og hun understreger, at det flotte kvartalsresultat er opnået i nogle måneder, som ikke har været domineret af breaking news.

- Fremgangen og den flotte placering skyldes velfungerende programflader i løbet af morgenen og dagtimerne, i eftermiddagens succesprogram ’NEWS & Co.’ og om aftenen, siger Ulla Pors Nielsen og fortsætter:

- Allerede fra den tidlige morgen har vi flere seere, og de vælger at bruge mere tid på NEWS. Og fordi vi formår at få nyhedshistorierne til at udvikle sig hen over dagen og aftenen, bliver der på NEWS ny viden at hente om det, der er vigtigt – hele dagen og hver eneste dag.

NEWS’ chefredaktør glæder sig ligeledes over stor opbakning til kanalens stærke magasinprogrammer – både de gode kendinge ’Tirsdagsanalysen’, ’Presselogen’ og ’Besserwisserne’ og de nyere magasiner ’Verden ifølge Trump’, ’Lippert’ og ’Business Class’.

Aktuelle dagsordener
Foruden at gribe og udvikle dagens store nyhedshistorier debatterer TV 2 NEWS i stigende grad dagens og ugens aktuelle dagsordener – i 1. kvartal 2018 f.eks. Facebook, valgene i Rusland og Italien, DR-besparelser, SKAT, førtidspension de misbrugte filmbørn.

Samtidig mærker TV 2 NEWS fortsat en stor bevågenhed om dansk politik.

- Interessen for at følge med i dansk politik er enorm, og seerne ved, at de altid får det sidste nye og den grundige politiske dækning på TV 2 NEWS, siger Ulla Pors Nielsen.