TV 2 klar med ny familieserie i december

Fra familieserien 'Håbet' ses (fra venstre) Albert Rudbeck Lindhardt som letmatrosen Hans, Lars Brygmann som styrmand Kneisvig og Anine Lindvig som Marie. (Fotos: Christian Geisnæs / TV 2)

TV 2 har lørdag 1. december klokken 20.35 – umiddelbart efter julekalenderen – premiere på miniserien ’Håbet’, der er en serie om venskab, frihed, mod og familie.

December på TV 2 er ikke alene julekalendertid. I december 2018 får børn og forældre et ekstra fiktionstilbud fra TV 2 og TV 2 PLAY i form af miniserien ’Håbet’, der sendes lørdagene 1., 8., 15. og 22. december umiddelbart efter familiejulekalenderen ’Tvillingerne og Julemanden’.

Hermed supplerer TV 2s hovedkanal den brede og mangfoldige fiktionsproduktion, der i 2018 har strakt sig fra ’Klovn’ over ’Badehotellet’ til ’Greyzone’ og Kriger’. Med familieserien ’Håbet’ udbygger TV 2 den del af kanalens fiktionstilbud, som henvender sig til hele familien.

’Håbet’ foregår i 1899 og er en medrivende fortælling om familie, frigørelse og om at finde sig selv.

I centrum for serien spiller debuterende Anine Lindvig den sympatiske og modige Marie, der leder efter sin far og samtidig forsøger at passe på sine to små søskende Karl og Sofie og holde sammen på familien.

Efter moderens død bor 15-årige Marie sammen med Karl og Sofie på et børnehjem. Deres far er sømand og har ikke været hjemme i tre år, og alle undtagen Marie tror, han er død. Så ofte hun kan, sniger Marie sig ned til havnen med et gammelt, slidt foto af faren i håbet om at finde nogen eller noget, der kan lede hende på sporet af ham, men hver dag må hun gå skuffet hjem.

En morgen kommer det smukke fragtskib ’Haabet’ til byen med Skipper Andersen og hans kone om bord. De skal til Maries store sorg adoptere Karl og Sofie, og Marie har nu udsigt til at være helt alene tilbage. Hun lægger hurtigt en plan. I ly af natten klipper hun sit lange hår kort, forklæder sig som en dreng ved navn Martin og tager hyre på ’Haabet’ som ungmand.

Skibet bringer den viljestærke Marie ud på en oplevelsesrig rejse fra Danmarks kyster til Norge og Island – fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed – i håbet om at finde de tre søskendes far og genforene familien. En historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, som tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde.

Læs mere om 'Håbet' og se flere billeder og trailer for serien i TV 2s pressemateriale.

Bertil Smith som lillebror Karl, Ella Daisy Anthony-Collins som lillesøster Sofie og Anine Lindvig som storesøster Marie i familieserien ’Håbet’.

Første dag på optagelser – sammen med Kirsten Olesen
Anine Lindvig blev udvalgt til rollen efter grundig casting, og det var en kæmpestor oplevelse for hende at deltage i to-tre måneders tv-produktion i slutningen af 2017 i samarbejde med dygtige og kreative film- og tv-folk.

- Jeg kom til optagelserne uden erfaring med skuespil – selv mine små søskende i serien havde mere skuespilerfaring end mig. I starten kunne det være overvældende, som da jeg første dag skulle lave optagelser sammen med Kirsten Olesen. Jeg tog meget udgangspunkt i mine egne følelser i forhold til rollen og behøvede ikke tænke i særlige teknikker, og herudover var alle supersøde og hjælpsomme med fif og gode råd, siger Anine Lindvig til TV 2.

I løbet af serien sker der en stor udvikling for karakteren Marie. Og Anine Lindvig, der fylder 18 år senere i november, udviklede sig personligt i takt med Marie.

- Det seneste år har været den mest begivenhedsrige periode i mit liv, hvor jeg har fået en masse erfaringer, og hvor jeg er blevet set på en ny og anderledes måde, end når jeg går sammen med familiemedlemmer og klassekammerater, jeg har kendt i mange år. Karakteren Marie udviklede sig gennem serien, og jeg er i processen vokset og har udviklet mig sammen med Marie, siger Anine Lindvig.

Lars Brygmann som styrmand Kneisvig og Anine Lindvig som Marie i den danske familieserie ’Håbet’, der har premiere lørdag 1. december 2018 på TV 2.

De store sejlskibes tid
’Håbet’ tager også seere og brugere med ind i en fascinerende arena, der ikke har været skildret før i dansk tv-dramatik: De store sejlskibes tid lige omkring år 1900. Danmark var en stolt søfartsnation, og dén ramme har givet nogle særlige, spændende fortællemuligheder og smukke, dramatiske billeder.

Foruden Anine Lindvig og Kirsten Olesen medvirker blandt andre Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Egelind, Jon Lange og Albert Rudbech Lindhardt i ’Håbet’. Manuskriptforfatter er Ina Bruhn (’Juleønsket’), mens Christian E. Christiansen (’Lev stærkt’ og ’Gidseltagningen’) er seriens instruktør.

Optagelserne til ’Håbet’ fandt blandt andet sted på Fyn i en række havnebyer og historiske lokationer, eksempelvis ved Bogense Havn, i Den Fynske Landsby, på Faaborg Havn og Svendborg Havn, ved Nyborg Kirke og på herregården Broløkke på Langeland.

’Håbet’ er en miniserie på fire afsnit á 40 minutter, der er produceret for TV 2 af Zentropa Episode med støtte fra Public Service Puljen, FilmFyn, Creative Europe Programme MEDIA (EU) i co-produktion med Film i Väst, Gardner and Domm, Zentropa Groupe og i samarbejde med TV 4 / C More og NRK. TrustNordisk håndterer det internationale salg.

Se teasertrailer for 'Håbet' herunder.