TV 2 inviterer til bryllup i London

Holdet er sat, og forberedelserne er i fuld gang.

Prins William og hans forlovede Kate Middleton. (Foto: Suzanne Plunkett, Scanpix/ TV 2)


Det britiske kongelige bryllup i London bliver en af de største tv-mæssige begivenheder i 2011, og derfor ruller TV 2 også det tunge skyts ud.

Fredag 29. april vies prins William og hans forlovede Kate Middleton i Westminster Abbey, kirken, som Williams mor, prinsesse Diana, blev begravet fra i 1997. TV 2 sender hele dagen fra brylluppet, der blandt andet omfatter selve vielsen med næsten 2000 gæster fra hele verden, brudeparrets tur gennem London i glaskaret og balkonkysset på Buckingham Palace.

- Vi glæder os meget til at invitere alle danske tv-seere med til det kongelige bryllup i London. Det bliver én af de største tv-begivenheder i år, så vi er i fuld gang med forberedelserne. Og én ting er helt sikker: Det bliver kæmpe stort, og vi vil gøre alt for at få den storhed og oplevelse helt hjem i stuerne til TV 2s seere, siger event- og udviklingschef Ulla Pors Nielsen, TV 2|NYHEDERNE.

Dækningen begynder allerede i ugen op til brylluppet, blandt andet torsdag 28. april kl. 20. Her sender TV 2 et optaktsprogram, hvor det kongelige kommentatorhold sætter scenen for fredagens bryllup i London.
Jes Dorph-Petersen, Natasja Crone og Johannes Langkilde er i front på TV 2s dækning, selvfølgelig sammen med Ulla Terkelsen, der efter mange år som korrespondent i London har et helt unikt kendskab til både byen og det britiske kongehus.

- Det britiske kongehus er stjernen over alverdens kongehuse. Det er en kongefamilie med en fantastisk historie og indbygget drama – både i nutiden og i fortiden. Fra Shakespeare til Diana. Det er det, der gør det dybt fascinerende at følge lige præcis den familie, siger Ulla Terkelsen.

Fredagens store bryllupsdækning på TV 2 rundes af om aftenen med et fyldigt sammendrag og højdepunkter kl. 20.