TV 2 i samarbejde med CPH:DOX

TV 2s programchef, Thomas Breinholt. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2 prioriterer dokumentarer højt i kanalens programstrategi. Flere nye TV 2-dokumentarer vil få premiere under CPH:DOX, og TV 2 PLAY samler et stort katalog af dokumentarfilm til sine brugere.

Når en af verdens største dokumentarfilmfestivaler CPH:DOX løber af stablen i perioden 16.-26. marts, bliver det med TV 2 som en aktiv medspiller.

Det nye samarbejde mellem TV 2 og CPH:DOX betyder, at man på festivalen får en unik mulighed for at se dokumentarer, der senere på året får premiere på TV 2. Desuden vil dokumentargenren – med udgangspunkt i både film og aktuelle problemstillinger – komme til debat ved flere arrangementer under festivalen. 

Dokumentarer har længe været et højt prioriteret område for TV 2, og kanalens dokumentarer har også vundet store priser i de senere år. Derfor finder programchef Thomas Breinholt det helt naturligt, at TV 2 indleder samarbejde med den store og anerkendte dokumentarfilmfestival.

- Dokumentarprogrammer er væsentlige for den demokratiske samtale, og de er af samme grund en vigtig og central del i TV 2 public service-indsats. TV 2 vil – ligesom CPH:DOX – være igangsætter af debatten, der engagerer brugerne, kommer med ny viden og gør os klogere. Derfor er samarbejdet naturligt i forhold til en fælles vision om at gøre danskerne til aktive deltagere i debatten om vores samfund, siger Thomas Breinholt.

Fra 'De vaccinerede piger', som har ført til Cavlingpris-nominering til to TV 2-journalister. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Dokumentarer på PLAY
Ud over TV 2s engagement i CPH:DOX vil man i festivalperioden 16.-26. marts på TV 2 PLAY kunne se mange stærke og prisvindende TV 2-dokumentarer som f.eks. ’Armadillo’, ’Blodets bånd’ og ’Ekstra Bladet - uden for citat’. Herudover vil en lang række markante udenlandske dokumentarer også være tilgængelige på TV 2 PLAY, f.eks. ’Super Size Me’, ’The Road to Guantanamo’, ’Tyson’ og ’Michael Moore in Trumpland’.

Hertil kommer naturligvis et stort TV 2-bagkatalog af danske dokumentarfilm, bl.a. dokumentarerne om demensramte Aage og hustruen Rita samt ’Snyd eller borrelia’, ’Patienten der fik nok’, ’De vaccinerede piger’, ’Anbragt i helvede’, ’Må Mathilde dø?’, ’Cirkusdynastiet’, ’Til døden os skiller’, ’Blodets bånd’, ’Kongens foged’, ’Slottet’, ’Hjemmefronten – fjenden bag hækken’ og mange flere.

Målet med TV 2s engagement i dokumentarfilmfestivalen er, at tv-stationen – ligesom CPH:DOX – ønsker at fastholde den oplyste debat.

- Vi står i en tid, hvor fake news, nye medievaner og store internationale selskaber med lynets hast ændrer den måde, vi forstår verden omkring os på. Midt i den omvæltning står dokumentarfilm som et fyrtårn, der både tør kæmpe for det væsentlige og udfordre vores holdninger på samme tid. Det vil vi gerne markere sammen med CPH:DOX, siger Thomas Breinholt.

TV 2 bidrager til festivalen med følgende særvisninger af fire kommende TV 2-dokumentarer: 

’Rigtig voksen’ - om Xenia, der som barn af et dysfunktionelt hjem med svigt og kaos selv kæmper med at indtage forældrerollen for sin for tidligt fødte søn. Læs mere her.
Sendes på TV 2 torsdag 23. marts klokken 20.00

’Illegal i Danmark’ – tager fat på problematikken om de 18.000 illegale, der er i Danmark. Hvordan overlever man uden pas og papirer, og hvor svært er det at få et job og tag over hovedet? Det undersøger vi ved at sende to muldvarpe undercover i en hidtil ukendt verden.
Sendes på TV 2 fra torsdag 30. marts klokken 20.00

’Misbrug’ – zoomer ind på Magnus, der både kæmper med PTSD og et alkoholmisbrug. Magnus’ kæreste og familie stiller ham et ultimatum: Enten holder han op med at drikke, eller også mister han dem.
Sendes på TV 2 senere på året

’Mor, jeg er bange’ – antallet af børn med angst er i stigning, og filmen følger nogle af de børn, det drejer sig om, når psykologer prøver at hjælpe dem af med angsten og forstå, hvad der skaber den.
Sendes på TV 2 senere på året

Alle film vil være efterfulgt af en debat om emnet med relevante aktører. Herudover arbejder TV 2 og CPH:DOX også sammen om to særskilte debatter om henholdsvis Islamisk Stats radikalisering af kvinder og islam i medierne med blandt andre Åsne Seirstad og Khaterah Parwani.

For mere information om film og debatter: Se cphdox.dk.