TV 2 FRI vil investere flere penge i danske programmer

TV 2s fritidskanal justerer på programfladen og gør klar til nye danske programmer i den bedste sendetid – og i kanalen generelt. ’Frihuset’ er på vej ud til seerne i en ny og kortere form.

Kanalchef Sune Roland, TV 2 Networks. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Efter knap halvandet år i luften justerer TV 2s nyeste kanal TV 2 FRI sin programflade. Resultatet bliver, at kanalen investerer flere penge i danske programmer – især i primetime – og ambitionsniveauet er højt.

Blandt de kommende programserier handler én om Ulla Terkelsens Italien, om huse, der aldrig kommer til salg og sæson to af både ’Danmarks dejligste have’ og ’Fantastiske fund’. Og meget mere er på vej.
 
’Frihuset’ i kortere udgaver
Middagsprogrammet ’Frihuset’ fortsætter et stykke tid i den nuværende, knap to timer lange version, og TV 2 FRI arbejder derefter på at udkomme med ’Frihuset’ i en ny, kortere form tættere på primetime. Herefter bliver selve Frihuset ved Isefjorden ramme for nogle af de kommende programmer på kanalen.
 
Samtidig bevarer ’Frihuset’s faste værter, Cecilie Hother, Thomas Uhrskov og Lene Beier, deres tilknytning til TV 2 FRI og kanalens programmer.
 
- Vi vil genudsende både det nye ’Frihuset’ og vores danske egenproduktioner på de tidspunkter, hvor ’Frihuset’ sendes i dag. De seere, vi har i middags- og eftermiddagstimerne, får dermed et endnu mere attraktivt tilbud, samtidig med at vi bliver skarpere og mere danske i aftenfladen. Som nævnt har vi en række nye danske programmer på vej med fokus på oplevelser, frirum og livsstil, siger kanalchef Sune Roland, TV 2 Networks.

En unik kanal
Kanalchefen slår fast, at TV 2 FRI – også med den justerede programprofil – vil være en unik kanal med fokus på en særlig niche. Kanalen skal fortsat være et naturligt valg for de mange danskere, som ønsker at få mere ud af livet.
 
- Vi dyrker friluftslivet, men vi vil i endnu højere grad skabe et frirum, hvor seerne ikke alene får tips og tricks til havearbejdet, men også bliver engagerede og får en oplevelse af, at noget er på spil – som da Cecilie Hother tilbragte fire døgn i skoven uden mad og sovepose og vendte triumferende tilbage til civilisationen. Videreudviklingen af TV 2 FRI ses også i serien ’Klar, parat, sy!’, som skal finde Danmarks bedste amatørskrædder, og som kombinerer fritidens sysler med en spændende konkurrence inden for livsstilsgenren, siger Sune Roland.
 
Den videre udvikling af TV 2 FRI sker i samarbejde med bl.a. produktionsselskabet Eyeworks, som også er selskabet bag ’Frihuset’.

---------------

Sådan kan du se TV 2 FRI.