TV 2 engagerer mestertræner til VM-dækning

Landsholdshåndbold har længe haft en særlig plads i hjertet hos Niels Agesen, der i en årrække var ansat hos Dansk Håndbold-Forbund (DHF) til at spotte og udvikle danske landsholdsspillere (Foto: Scanpix / TV 2).

Håndboldtræner Niels Agesen har sagt ja til at være en af TV 2s eksperter under dækningen af VM i kvindehåndbold i Tyskland i december.

TV 2 har engageret Niels Agesen, nuværende cheftræner i Randers HK og træner for sidste års danske mesterhold Nykøbing Falster Håndbold, som ekspert under stationens dækning af VM i kvindehåndbold i december. Niels Agesen har et par gange tidligere været brugt som kommentator og ekspert hos TV 2, og det har været en positiv oplevelse for både Agesen og TV 2.

- For rigtigt mange danskere er december og håndboldslutrunder noget helt særligt og uløseligt forbundet. Og når man bruger en stor del af sit liv på håndbold, er det at formidle om landsholdet under en slutrunde – sammen med erfarne og passionerede folk fra TV 2 – vildt fascinerende for mig. Jeg glæder mig meget til opgaven, siger Niels Agesen.

Han så som 11-årig sin første håndboldlandskamp – det daværende ungdomslandshold med bl.a. Anja Andersen og Susanne Munk Lauritsen under ledelse af Ulrik Wilbek – i sin lokale hal for præcis 30 år siden. Og siden har landsholdshåndbold haft en særlig plads i hjertet hos Niels Agesen, der i en årrække var ansat hos Dansk Håndbold-Forbund (DHF) til at spotte og udvikle danske landsholdsspillere.

TV 2 har engageret Niels Agesen, nuværende cheftræner i Randers HK og træner for sidste års danske mesterhold Nykøbing Falster Håndbold, som ekspert under stationens dækning af VM i kvindehåndbold i december. (Foto: Scanpix / TV 2)

Høj grad af faglighed og substans i studieprogrammer
TV 2 SPORT-chefredaktør John Jäger glæder sig over, at Niels Agesen har sagt ja til at dække VM i kvindehåndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

- Niels Agesen førte Nykøbing Falster Håndbold frem til et meget overraskende dansk mesterskab i sidste sæson, og vi er glade for, at vi har ham og hans analyser med i vores trup til VM. Vi har mange seere på både TV 2 og TV 2 SPORT til vores studieoptakter, pauser og nedtakter, og derfor er det vigtigt, at der er en høj-høj grad af faglighed og substans i studiet. Det har vi med Stine Bjerre Jørgensen som vært og Trine Nielsen som ekspert. Og det bliver i dén grad forstærket og udbygget af Niels Agesen, siger John Jäger og fortsætter:

- Det handler også om, hvorvidt man er i stand til at formidle sin glæde, sin passion og sit engagement til tv-seerne. Det har Niels Agesen allerede bevist, at han kan, når vi har brugt ham på ”mindre” kampe. Nu er han med på den største scene, når Danmark spiller, og når vi lægger kommentator Thomas Kristensen og ekspert Bent Nyegaard til, mener jeg, at vi samlet set har et meget stærkt mandskab til VM-slutrunden.

VM i kvindehåndbold afvikles i Tyskland i dagene 1.-17. december. Danmark er i gruppe med Rusland, Brasilien, Montenegro, Japan og Tunesien, og kampene i Danmarks gruppe spilles i Oldenburg. Skulle de rød/hvide gå videre, spilles evt. 1/8- og 1/4-finaler i Magdeburg, mens finaleweekenden foregår i Hamborg.