TV 2 åbner rullende korrespondentkontor i Trumpland

Rasmus Tantholdt er klar i USA, autocamperen er lejet, og snart er den udsmykket med logo på dansk og engelsk. TV 2 styrker USA-dækningen og sender egne korrespondenter til Trumpland. (Foto: TV 2)

I Donald Trumps første 100 dage som præsident sender TV 2 bl.a. Rasmus Tantholdt og Uffe Dreesen til nogle af de stærke Trump-stater for at opnå en mere nuanceret dækning af situationen i USA.

Godt to uger efter Donald Trumps indsættelse som amerikansk præsident fremstår USA mere splittet end i mange år – mellem tilhængere og modstandere af præsidenten, mellem land og storby  og mellem republikanere og demokrater. Og splittelsen er så stor, at også de amerikanske mediers dækning er polariseret. Mange af dem har taget klart parti: For eller imod Trump.

I denne situation tager TV 2s nyhedsredaktion det særlige initiativ at sende sine egne korrespondenter til Trumpland – til en række af de stater, som var med til at  sikre Donald Trump valgsejren i november. Uffe Dreesen har rapporteret fra Trumpland i de seneste dage, og Rasmus Tantholdt er netop ankommet til USA, og også han drager nu mod vest.

- Det er overordentligt svært at finde en uvildig dækning af præsident Trump i amerikanske medier i dag. At sende vores egne korrespondenter til Trumpland er den allerbedste måde at sikre, at vi får en balanceret dækning af amerikanernes syn på deres præsident og på hans politik, siger TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, som samtidig ser frem til flere nyhedshistorier, reportager og ”amerikanske billeder” fra stater i f.eks. Midtvesten og det sydlige og nordlige USA.

Dækningen af Trumpland sker fra en lejet autocamper med TV 2-udsmykningen ”De første 100 dage” på dansk og engelsk. Autocamperen bliver en rullende reportagebil og et kontor til en rejse, der skal sikre masser af indhold fra Trumpland til TV 2s og TV 2 NEWS’ seere og brugere.

TV 2s korrespondenter i Trumpland vil producere nyhedsindslag til TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS, til magasinprogrammet ’Verden ifølge Trump’, der sendes mandage klokken 18.20 og 19.23 på NEWS, samt til tv2.dk.

Jesper Steinmetz er fortsat TV 2s USA-korrespondent med base i Washington, og han får de kommende måneder opbakning fra bl.a. Rasmus Tantholdt (i midten) og Uffe Dreesen. På skift vil de to sidstnævnte - og måske også andre korrespondenter - rapportere fra forskellige steder i Trumpland. (Foto: TV 2)

Tantholdt: En historie bør dækkes fra alle sider
Efter at TV 2-korrespondent Uffe Dreesen i de seneste dage har rapporteret fra Georgia og Wisconsin, er korrespondent Rasmus Tantholdt inden længe på skærmen fra Trumpland.

- Vi vil rejse rundt i de områder, hvor flertallet af indbyggerne stemte på Trump. Demokratiet har talt, og deres stemme må ikke drukne, bare fordi mange i Danmark har svært ved at forstå deres valg. Min opgave bliver at give dem en stemme i debatten, men samtidig forholde mig kritisk til både dem og til de beslutninger, som Trump træffer, og interviewe tilhængerne om Trumps beslutninger, siger Rasmus Tantholdt og fortsætter:

- For mig er det vigtigt altid at forsøge at dække en historie fra alle sider. Også fra den side af befolkningen, som mange i Danmark måske ikke er enige med. Valget af Trump kommer til at præge nyhedsåret 2017, og selvom TV 2 efter min mening allerede har Danmarks bedste USA-korrespondent i Washington, fylder historien om Trump så meget, at Jesper Steinmetz har brug for en ekstra hånd. Det handler primært om at dække de stater, som ser anderledes på Trump end USA's magtcentrum Washington, hvor de fleste danske USA-korrespondenter bor.

TV 2 har besluttet foreløbig at have korrespondenter i Trumpland i præsidentens første 100 dage.