Troels Mylenberg til ’NEWS & Co.’

Troels Mylenberg bliver fra 1. februar 2018 vært på TV 2 NEWS, bl.a. på 'NEWS & Co.' (Foto: Scanpix / TV 2)

Den afgående chefredaktør hos Jysk Fynske Medier vil tilbage til journalistikken. ”Troels Mylenberg er en kæmpestor journalistisk kapacitet, der er som skabt til NEWS”, siger kanalens chefredaktør.

Den 47-årige afgående udviklingsdirektør og chefredaktør hos Jysk Fynske Medier, Troels Mylenberg, bliver fra 1. februar vært på TV 2 NEWS. Her skal han være fast makker med Janni Pedersen i kanalens populære eftermiddagsprogram ’NEWS & Co.’, ligesom han får opgaver i andre dele af NEWS-fladen.

Troels Mylenberg har en omfattende karriere i dansk journalistik, hvor han især har dækket politik og Christiansborg, bl.a. som reporter og/eller politisk redaktør hos Weekendavisen, Ekstra Bladet, Berlingske og Fyens Stiftstidende. Troels Mylenberg er ligeledes forfatter til flere bøger om politik og om journalistik – og i øvrigt også et par stykker om fodbold – og på TV 2 NEWS er han bl.a. kendt for sin jævnlige medvirken i ’Besserwisserne’ og ’Presselogen’.

- Troels Mylenberg er på mange måder som skabt til TV 2 NEWS. Han er en kæmpestor journalistisk kapacitet, der er dygtig og velbevandret i dansk politik og i væsentlige samfundsforhold, som de udspiller sig i hele landet. Troels Mylenberg favner det, vi vil på TV 2 NEWS, og enhver kan se, at Troels samtidig befinder sig godt på tv, siger TV 2 NEWS’ chefredaktør og kanalchef, Ulla Pors Nielsen.

Tilbage til det journalistiske maskinrum

Troels Mylenberg har arbejdet med journalistik fra mange sider. Foruden et varieret journalistisk virke i dagspressen har Troels Mylenberg bl.a. været leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet (SDU) og været højskoleforstander i Vallekilde.

- Jeg vil tilbage til det journalistiske maskinrum, og jeg kan rigtigt godt lide konceptet i ’NEWS & Co.’, hvor man – baseret på viden og holdninger – diskuterer dagens begivenheder og derigennem udfordrer og kvalificerer holdningerne. Og jeg glæder mig til at sidde på den ”rigtige” side af skrivebordet og stille spørgsmålene i stedet for at byde ind med svar. Det med at levere svar har jeg gjort så mange gange i de senere år, siger Troels Mylenberg, der med det nye job vælger journalistikken frem for chefrollen:

- Jeg kan godt lide at være chef, men jeg er ikke blevet journalist for at være chef, siger han.

Troels Mylenberg er meget bevidst om, at ”tv-produktion ikke bare er noget, man lige gør”. Så der skal læres og trænes – også med hjælp fra den kommende værtskollega Janni Pedersen.

- Der skal være plads til at vise sin egen personlighed på NEWS. Jeg har stor respekt for Jannis måde at levere journalistikken på, og jeg kan lære en masse af både hendes facon og form, siger Troels Mylenberg.