Tre TV 2-serier nomineret til TV-Guld

Tre af serierne fra TV 2s store fiktionsår er nomineret, når TV-Guld-priserne uddeles fredag aften. Blandt de tre nominerede serier er 'Mercur', der blev sendt på TV 2 CHARLIE i foråret 2017, og som kan ses på TV 2s hovedkanal fra mandag 19. marts 2018. (Foto: Christian Geisnæs / TV 2)

TV 2s store fiktionsår viser sig i TV-Guld-nomineringerne: Tre ud af de seks nominerede til ’Årets tv-program’ og ’Årets nye tv-program’ er fiktionsserier fra TV 2s kanaler.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

TV 2-værter og TV 2-programmer står for 23 af de 35 nomineringer til de ni TV-Guld 2017-priser, som Billed-Bladet uddeler ved den store award-fest på Hotel d’Angleterre i København fredag 2. marts 2018. 

Til de to programpriser for årets tv-program og årets nye tv-program er fem TV 2-programmer og ét DR1-program nomineret.

Tre af disse i alt seks nominerede er fiktionsserier fra TV 2, som i 2017 har haft sit største fiktionsår nogensinde. Det drejer sig om sidste års vinder ’Badehotellet’, ’Tinkas juleeventyr’, der forleden blev hædret med Robertprisen for årets korte tv-serie, og TV 2 CHARLIE-serien ’Mercur’. 

I de seks værtskategorier er 18 TV 2-værter, syv DR-værter og én Discovery-vært nomineret. 

Disse otte TV-Guld-priser adskiller sig fra andre tv-priser ved, at det alene er Billed-Bladets læsere – ikke fagkomiteer eller andre – der afgør både nomineringer og vindere. 

Fra 'Tinkas juleeventyr', der er nomineret i kategorien 'Årets nye program', og som er for nylig vandt Robertprisen i kategorien 'Årets korte tv-serie'. (Foto: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

DR vinder for årets tv-dokumentar – TV 2 vinder for årets program
Når det gælder prisen på 100.000 kroner til årets tv-dokumentar, er de tre nominerede alle fra DR. De nominerede i denne kategori findes af en komité, og også vinderen i kategorien findes af en dommerkomité. Dokumentarprisen TV-Guld 2016 blev vundet af TV 2s ’Dem vi var’.

Mens DR på forhånd er vinder af tv-dokumentarprisen, står det klart, at TV 2 vinder i kategorien Årets tv-program. Her er alle de tre nominerede programmer fra TV 2 – nemlig ’Badehotellet’, ’Kurs mod fjerne kyster’ og ’Størst’. 

Mange gengangere blandt de nominerede værter
Der er mange gengangere blandt de nominerede værter i forhold til TV-Guld 2016. 21 af de 26 nominerede inden for nyheder, sport og underholdning var også nomineret ved sidste års prisuddeling.

Herunder kan du se de nominerede (opført i vilkårlig rækkefølge) i de ni kategorier.

Puk Elgård, som lige nu er aktuel i 'Nybyggerne' på TV 2, vandt sidste år prisen som Årets kvindelige underholdningsvært. (Foto: Metronome / TV 2)

Årets kvindelige underholdningsvært
Sarah Grünewald (TV 2)
Lene Beier (TV 2)
Cecilie Frøkjær (TV 2)
Puk Elgård (TV 2)
Sofie Linde (DR1) 

Årets mandlige underholdningsvært
Mikkel Beha Erichsen (TV 2)
Anders Breinholt (TV 2)
Mikkel Kryger (TV 2)
Peter Ingemann (TV 2)
Anders Agger (DR2) 

Årets kvindelige nyhedsvært
Janni Pedersen (TV 2 og TV 2 NEWS)
Tine Gøtzsche (DR1)
Natasja Crone (TV 2)
Divya Das (TV 2)
Cecilie Beck (TV 2) 

Årets mandlige nyhedsvært
Poul Erik Skammelsen (TV 2)
Mikael Kamber (TV 2)
Johannes Langkilde (DR1)
Kåre Quist (DR1)
Lasse Sjørslev (TV 2 NEWS) 

Årets kvindelige sportsvært
Tina Müller (DR1)
Stine Bjerre Jørgensen (TV 2)
Camilla Martin (TV3 SPORT)

Årets mandlige sportsvært
Thomas Kristensen (TV 2)
Peter Møller (DR1)
Morten Ankerdal (TV 2) 

Årets nye tv-program
Tinkas juleeventyr (TV 2)
Mercur (TV 2 CHARLIE)
Historien om Danmark (DR1) 

Årets tv-program
Badehotellet (TV 2)
Kurs mod fjerne kyster (TV 2)
Størst (TV 2) 

Årets tv-dokumentar
De sidste mænd i Aleppo (DR2)
De skjulte talenter (DR1)
Statsministrene (DR1)