Tour de France på TV 2 til 2023

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang vil køre med om en topplacering i dette års Tour de France. (Foto: Scanpix / TV 2)

TV 2 har sikret sig rettighederne til Tour de France i yderligere fire år til og med 2023. I den nye kontrakt har TV 2 også mulighed for at sende Tour-dækning i primetime.

I dag, lørdag, begynder verdens største cykelløb, Tour de France, og samme dag kan TV 2 nu offentliggøre, at stationen har sikret sig rettighederne til Touren i yderligere fire år – nemlig i årene 2020-2023.

I en årrække har TV 2 delt rettigheden med DR, men i den nye kontrakt har TV 2 alle Tour-rettigheder, og det betyder bl.a., at TV 2 og TV 2 PLAY fra 2020 har mulighed for at sende et Tour de France-program i primetime.

- I den skarpe konkurrence om sportsrettigheder er jeg både glad for og stolt over, at det er lykkedes at sikre Tour de France på TV 2 mange år frem. Tour de France-seningen i Danmark er blandt de største i verden i forhold til befolkningstallet, og det vil naturligvis give Tour-interessen en ekstra dimension, hvis det lykkes at få starten på verdens største cykelløb til Danmark i den nye rettighedsperiode, siger sportschef Frederik Lauesen, TV 2.

TV 2s sportschef (billedet herover) fortsætter:

- Tour de France er noget helt særligt for os på TV 2, hvor vi har udviklet dækningen gennem mere end 25 år – i år med bl.a. et nyskabende studie i et fransk alpelandskab placeret på Kvægtorvet. I dag er Touren på TV 2 lyden af dansk sommer, og Tour de France er en begivenhed, som rigtigt mange danskere har et forhold til.

Masser af cykling på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY
Aftalen med rettighedshaveren til Tour de France, ASO, betyder også, at etapeløbene Paris-Nice og Critérium du Dauphiné samt cykelklassikere som Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, La Flèche Wallonne m.fl. kan følges på TV 2s kanaler til og med 2023. 

Ud over Tour de France har TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY en lang række cykelrettigheder i resten af 2017-sæsonen. Det gælder især det store etapeløb La Vuelta a España, der indledes 19. august, EM og VM i landevejscykling, EM og VM i banecykling, mindre etapeløb som Arctic Race og Vuelta a Burgos samt flere éndagsløb, bl.a. det traditionsrige Paris-Tours.

----------

Læs om årets Tour-dækning på TV 2 her.