Tour de France er kongen over sommerens sport

Vært Thomas Kristensen i TV 2s Tour de France-studie på Kvægtorvet i Odense. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Allerede inden vi er halvvejs i Tour de France, er verdens største cykelløb den sportsbegivenhed i sommeren 2019, som danskerne har brugt suverænt mest tid på. Wimbledon er en klar nummer to – efterfulgt af VM i kvindefodbold, U21-EM i fodbold og European Games.

Tour de France er fortsat danskernes helt store sportsbegivenhed om sommeren – også i 2019.

Efter ti etaper – og dermed knap halvvejs i verdens største cykelløb i år – er Tour de France allerede suverænt den sommer-sportsbegivenhed, som danskerne har brugt mest tid på at følge på tv.

Herefter følger – i nævnte rækkefølge – det netop afsluttede Wimbledon samt VM i kvindefodbold, U21-EM i fodbold med dansk deltagelse og European Games med mange danske medaljer.

Hver dansker har p.t. brugt knap 2 timer 40 minutter på at følge Tour de France på tv – heraf langt hovedparten af tiden på TV 2. Det er en fremgang i seertid på cirka ti procent i forhold til 2018 og den højeste seertid på dette tidspunkt af løbet siden 2011. En del af fremgangen kan tilskrives udvidet dækning og sendetid på TV 2.

Også digitalt - på tour.tv2.dk og på TV 2 PLAY - er der stor interesse for TV 2s Tour de France-dækning, ligesom det har været tilfældet for Wimbledon.

Wimbledon - her finalisterne i herresingle Novak Djokovic og Roger Federer - har været en stor succes hos TV 2 SPORT. I sidste uge var kanalen Danmarks fjerde mest sete efter TV 2, DR1 og TV 2 CHARLIE, og søndag er nu den femte stærkeste dag nogensinde for kanalen. I minutterne, da søndagens herrefinale blev afgjort, så over 300.000 danskere med på TV 2 SPORT. (Foto: Laurence Griffiths / Pool / Ritzau Scanpix)

Wimbledon vokser markant på TV 2 og TV 2 SPORT
Næstmest set i sommeren 2019 er Wimbledon-tennis, som hver dansker har brugt knap 1 time 40 minutter på at følge på tv på TV 2 og især TV 2 SPORT. Hermed har danskerne brugt 3,5 gange mere tid på Wimbledon i år i forhold til 2018, hvor TV3-kanalerne sendte fra den traditionsrige tennisturnering.

VM i kvindefodbold, som foregik fra 7. juni til 7. juli, er tredje mest set. Hver dansker har i snit brugt knap 50 minutter på VM-slutrunden på DR3.

Hen over 15 dage i slutningen af juni brugte hver dansker i snit knap 40 minutter på tv på at se U21-EM i fodbold, der havde dansk deltagelse. Mesterskabet blev dækket på DR1, DR2 og DR3.

Endelig brugte hver dansker i snit knap 23 minutter på European Games, der blev sendt på DR2 og DR3.