'Toppen af poppen' er tilbage med nye musikalske højdepunkter

Årets kunstnere er (fra venstre): Søren Huss, Dorthe Gerlach, Karl William, Caroline Henderson, Michael Falch, Aura og Burhan G. (Foto: TV 2)

Seerne kan glæde sig til masser af unikke øjeblikke, når TV 2 fra søndag 27. august kl. 20.00 sender den nye sæson af 'Toppen af poppen'.

Store stemmer, tekster, der går lige i hjertet, og magiske toner er blot nogle af ingredienserne til en række fantastiske aftener på TV 2 i selskab med syv af Danmarks bedste sangere og sangskrivere i 'Toppen af poppen'. Årets kunstnere er Søren Huss, Caroline Henderson, Karl William, Aura, Michael Falch, Dorthe Gerlach og Burhan G.

Sammen har de tilbragt en uge i smukke, naturskønne omgivelser på Fyn, og det er der kommet syv enestående programmer ud af, hvor hver kunstner får én dag med deres musik i centrum. Og sangernes kreative sider bliver udfordret, når store hits og elskede klassikere kommer under kærlig behandling og forvandles til nye, fine fortolkninger.

- Jeg synes, det var enormt inspirerende at opleve, hvordan så forskellige artister gik til opgaven, og at de shinede hver og én, netop fordi de alle sammen har fundet og står ved deres eget særpræg, fortæller Dorthe Gerlach, sangerinde i bandet HUSH.

”Jeg havde svært ved at lande igen, da jeg kom hjem”
Og Burhan G. stemmer i:

- Det, jeg tager med mig, er en oplevelse af musikalsk fællesskab, som til dels var udfordrende, men i endnu højere grad berigende. Der blev delt så mange musikalske gaver ud i løbet af turen, at jeg havde svært ved at lande igen, da jeg kom hjem. Der var så meget talent samlet omkring bordet, og alle havde noget at byde ind med, fortæller R'n'B-sangeren. 

For en af veteranerne på den danske musikscene, Michael Falch, gav 'Toppen af poppen' - foruden en stor musikalsk oplevelse - også et personligt skub:

- Det blev en livsoplevelse for mig, og det har flyttet mig socialt, psykologisk og mentalt. Det har simpelthen bragt mig ud af min udpræget sociale skyhed, siger Michael Falch.

Læs mere om årets artister her - og se trailer for 'Toppen af poppen' herunder.

Musikken skaber et universelt sprog
I programmet får de syv kunstnere som altid musikalsk opbakning af The Antonelli Orchestra, og sammen fremkalder de både smil og tårer med musikken.

Det er syvende gang, at TV 2 samler et hold af danske sangere og sangskrivere og kaster dem ud i kreativitetens ædle kunst. I år medvirker programmets hidtil yngste sanger, Karl William, og faktisk er der næsten 40 år mellem den yngste og den ældste artist.

- Det kan lade sig gøre i 'Toppen af poppen', fordi den musik og de følelser, musikken afstedkommer, er et universelt sprog, som forstås af alle. Lige fra børnebørnene til bedstemødrene, de unge og deres forældre, fortæller TV 2-redaktør Dorte Borregaard, der også mener, at 'Toppen af poppen' - med god musik og den danske sangskat, vi alle kender - lever stærkt op til TV 2s strategiske retning 'Alt det vi deler'.

- Vi er stolte af at kunne samle danskerne på tværs af generationer og på tværs af musiksmag. Nogle vil kende de ældste artister og andre de yngste, og på den måde skabes der i 'Toppen af poppen' nye indgange til dansk musik hen over aldersskel, fortæller Dorte Borregaard.

Ungt talent
I premiereprogrammet ankommer artisterne til Anexet ved Kerteminde på Fyn, hvor de tager hul på en uge i musikkens tegn. Sæsonens første hovedperson er 22-årige Karl William. Den århusianske sanger er især kendt for sin karakteristiske lyd og unikke danske tekster, der også i høj grad har gjort indtryk på de seks andre sangere. Seerne kan blandt andet se frem til nye, interessante fortolkninger af Karl Williams radiohit 'Alt er fint' 'og 'Blind igen' samt nummeret 'Syredronning'.

Syvende sæson af 'Toppen af poppen' har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY søndag 27. august kl. 20.00. De tidligere sæsoner kan ses eller genses på TV 2 PLAY.

------------


Læs også: