Tæt dækning på TV 2 og NEWS, når Europas nye, stærke mand besøger Danmark

Frankrigs præsident, Emanuel Macron og hans hustru, Brigitte Macron, besøger Danmark tirsdag 28. august og onsdag 29. august. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

For første gang siden 1982 er en siddende fransk præsident på statsbesøg i Danmark. Det sker tirsdag-onsdag, og NEWS er med fra starten.

Når Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og hans hustru, Brigitte Macron, besøger Danmark tirsdag 28. august og onsdag 29. august, dækker TV 2 NEWS statsbesøget så tæt som muligt fra tirsdag morgen, til præsidentparret forlader Danmark onsdag eftermiddag. Alle de største begivenheder under besøget dækkes herudover i TV 2 Nyhedernes udsendelser hen over døgnet.

Det er ikke nogen hverdagsbegivenhed, at en fransk præsident besøger Danmark. Faktisk skal man tilbage til 1982 og Francois Mitterand for at finde det seneste franske statsbesøg i Danmark.

Emmanuel Macron er med rekordfart blevet en ny, stærk figur i europæisk politik, ligesom han har været meget omtalt i forbindelse med sin tætte dialog og direkte meningsudvekslinger med præsident Trump.

- Macron var den store overraskelse ved det franske præsidentvalg, og han er en markant, fornyende skikkelse i sit hjemland, hvor hans omfattende reformer dog har kostet ham popularitet. Samtidig er hans position i EU og Europa vokset i en periode, hvor Tysklands Angela Merkel er blevet presset på hjemmefronten, og han bejler til at være EU’s nye førstemand, siger chefredaktør Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS.

Politiske emner i fokus
Det bliver netop med fokus på de politiske spørgsmål i Frankrig og EU, at TV 2 NEWS dækker det franske statsbesøg. I TV 2-kanalernes dækning medvirker blandt andre korrespondenterne Ulla Terkelsen og Svenning Dalgaard, politisk kommentator Noa Redington, kongelig reporter Camilla Slyngborg, Politikens navneredaktør, Peter Thygesen, samt reportere fra TV 2s politiske redaktion.

Under statsbesøget vil især to emner være i fokus: Ungdommen og fremtiden. Også spørgsmål om sikkerhed, forsvar, uddannelse, energi, grøn vækst og europæisk samarbejde kommer til debat.

Præsident Macron kommer under sit besøg i Danmark til at have møder og arrangementer i Statsministeriet, Kastellet, Folketinget, Den Sorte Diamant, Krudttønden, hos Dansk Industri og på Glyptoteket – foruden deltagelsen i tirsdagens gallamiddag for 180 gæster på Christiansborg Slot.

Med besøget i kulturhuset Krudttønden på Østerbro, som i 2015 var hjemsted for et terrorangreb, ønsker præsident Macron at markere, at Danmark og Frankrig kæmper sammen mod terrorismen. Besøget i Krudttønden er af privat karakter og foregår uden pressens tilstedeværelse.

Brigitte Macron har et særligt program sammen med kronprinsesse Mary. De to kvinder skal bl.a. besøge Designskolen på Holmen og Rysensteen Gymnasium på Vesterbro.