Tæt dækning af det amerikanske præsidentvalg

Stærkt reporterhold står klar i USA til at dække præsidentvalget på TV 2 og TV 2 NEWS.

Valgets to hovedpersoner, Barack Obama (tv.) og John McCain.


Når amerikanerne 4. november går til det 56. præsidentvalg og beslutter, om det skal være Demokraternes Barack Obama eller Republikanernes John McCain, der de næste fire år skal residere i Det Hvide Hus, er TV 2 klar med en fyldig og direkte dækning.

Fra tirsdag aften 4. november sidder vært Jesper Steinmetz klar i studiet i Odense, og i USA er et stærkt reporterhold placeret på strategisk vigtige steder.

Allan Silberbrandt befinder sig i magtens centrum i Washington DC, Susanne Utzon er i Phoenix, Arizona i McCains lejr, mens Ulla Terkelsen står klar i Barack Obamas lejr i Chicago, Illinois. Poul Erik Skammelsen laver "Dags Dato" fra henholdsvis Pennsylvania og Washington, mens Rasmus Tantholdt følger valget tæt på fra forskellige svingstater, og Mads Fuglede kommenterer.

Den spændende valgdækning begynder tirsdag aften klokken 23.15 som en samsending mellem TV 2 NEWS og TV 2|NYHEDERNE og fortsætter naturligvis natten igennem.

Blandt TV 2s medarbejdere i USA under præsidentvalget er (øverst fra venstre) Rasmus Tantholdt, Allan Silberbrandt, Ulla Terkelsen og (nederst fra venstre) Poul Erik Skammel-sen og Susanne Utzon.

Den tætte dækning fortsætter onsdag
Onsdag morgen fortsætter TV 2|NYHEDERNE og TV 2 NEWS, og her afløser Henrik Skovgaard Jesper Steinmetz i værtsstolen.

Onsdag eftermiddag tager Per Christiansen og Johannes Langkilde over i studiet på Kvægtorvet, når der er valgekstra fra USA i forbindelse med timenyhe-derne klokken 16 og 17, og klokken 18.25 er der udvidede nyheder med Jes Dorph-Petersen som vært.

Klokken 22.00 er Natasja Crone vært i endnu en udvidet nyhedsudsendelse, og kl. 22.55 stilles om til Poul Erik Skammelsen, der er vært i "Dags Dato i USA: Hvad så, Amerika?".

Tre dokumentarer dagen før valget
Men også i dagene før valget retter TV 2 kameralinserne mod USA og fænomenet "det amerikanske valg".

Onsdag 29. oktober sender TV 2 programmet "Dags Dato i USA: Skammelsens Amerika" samt dokumentaren "Stem på bedstemor" om den 94-årige Doris Haddock fra New Hampshire, der stillede op for Demokraterne ved valget til Senatet i 2004.

Det sker også i to dokumentarprogrammer 3. november, "Dags Dato: Præsidenten set fra Hollywood", som handler om film- og tv-versioner af USA's førstemand, og "Præsident Bush’s hemmeligheder" om den amerikanske regerings forsøg på at skjule Irak-krigens virkelige rædsler for befolkningen.

Imellem de to programmer vises filmkomedien "Wag the Dog - når halen logrer med hunden" med Dustin Hoffman, Robert De Niro og Anne Heche.