Stor EM-succes på TV 2

To millioner danskere fulgte EM-finalen på TV 2 og DR1 – Touren og EM gav søndag TV 2 en af årets bedste dage.


EURO 2012 i Polen og Ukraine har været en stor succes hos tv-seerne, og det kulminerede ved gårsdagens finale, som havde to millioner seere til selve kampen på TV 2 og DR1.

EM-finalen bliver dermed den næstmest sete kamp under EM – kun overgået af Danmarks gruppefinale mod Tyskland.

Næsten hver anden dansker så med på TV 2 i løbet af søndag 1. juli, og disse seere brugte i gennemsnit 2 timer 20 minutter på at se TV 2s hovedkanal. Her var hovedtilbuddet 12 timers sport – Tour de France og EM-fodbold - suppleret af nyhedsudsendelser i løbet af dagen.

- Efter det flotte Giro d’Italia i maj har EM i fodbold været den perfekte fortsættelse på den gigantiske sportssommer 2012 på TV 2. Vi har leveret en flot EM-dækning, og EM har været en stor succes på hele Danmarks hjemmebane. Jeg glæder mig over den store interesse fra danskerne – også til de kampe, hvor Danmark ikke har været med, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, der også er glad for, at man som en ekstra feature viste EM-finalen i 3D for første gang i historien.

13,5 timers EM-sening pr. dansker
Optakten til EM-finalen og 1. halvleg blev mest set på TV 2, mens 2. halvleg og pokaloverrækkelsen blev mest set på DR1. Alt i alt var der omtrent samme seertal til selve kampen på de to kanaler – 996.000 på DR1 og 975.000 på TV 2. Blandt de 21-50-årige var TV 2 den foretrukne kanal under kampen, mens de ældre seere foretrak DR1.

På hele EM-aftenen – inklusive optakt, pokaloverrækkelse og analyse – var der i gennemsnit knap trekvart million seere i snit til begge de to kanalers EM-programmer - med et lille forspring til TV 2.

Hver dansker har i snit brugt cirka 13,5 timer på at følge EM i fodbold på TV 2, DR1 og DR2 – lidt mere på TV 2 end på DR. EURO 2012 bliver dermed sammen med OL årets største tv-trækplastre.

Det tilsvarende seerforbrug var 8,5 timer under EM i 2008, hvor Danmark ikke deltog, og godt 14 timer ved EM-slutrunden i 2004, hvor Danmark spillede sig i kvartfinalen.

En af årets bedste dage
Gårsdagens store sportsdag med EM-fodbold og Tour de France på TV 2 betød, at søndag 1. juli blev en af årets bedste dage på TV 2.

- Tour de France har fra starten vist sin høje kvalitet og overraskende sider. Seerne har både fået Cancellara i gult og Michael Mørkøv i den prikkede bjergtrøje, så dramaet er i gang, siger Frederik Lauesen.

Danskerne følger i høj grad Touren på både tv, nettet og mobiltelefonen. TV 2s nye Tour-app ligger således allerede efter to dage nummer ét på listen over de mest downloadede applikationer i App Store.