’Smid tøjet’ vinder Fundraisingprisen 2015

Prisoverrækkelsen fandt sted i København 8. september, hvor Malene Brandt fra Røde Kors modtog Fundraisingprisen for den mest innovative kampagne. (Foto: Rune Hansen / TV 2)

’Smid tøjet Danmark’ netop kåret som årets mest innovative fundraiserkampagne.

Det utraditionelle samarbejde mellem Røde Kors, TV 2 og COOP omkring ’Smid tøjet Danmark’, har fået indsamlingsorganisationernes egen hædersmedalje.

Juryen begrunder valget af vinderkampagnen i kategorien innovation med ordene:

"Organisationen har udnyttet overraskelsesmomentet i at bruge en tv-kanal til en utraditionel form for indsamling. Det passer til kerneforretningen, og er tiltalende og appellerende, at der samles andet end penge ind. De har ramt tidsånden i forhold til ressourcefokus og bæredygtighed. Der kan sagtens være en længerevarende effekt lokalt i butikkerne i og med, noget ikke særlig trendy har fået lidt sex-appeal. Alle kan være med og undvære et stykke tøj, og det kreative kampagnetema var nemt at spille videre på".

På TV 2 er der glæde og stolthed over at have modtaget prisen.  

- ’Smid tøjet Danmark’ var intet mindre end en verdenspremiere på en ny valuta, og vi glæder os over, at det netop er det nyskabende og kreative element, som Fundraisingprisen hylder. Sammen med Røde Kors og COOP er vi på TV 2 naturligvis stolte over at have vundet denne pris, som også er en anerkendelse af, at vi fik engageret så mange danskere, at indsamlingsresultatet nåede hidtil historiske højder. Med denne pris i ryggen glæder vi os endnu mere til april 2016, hvor vi igen opfordrer hele Danmark til at ”smide tøjet”, siger Lotte Lindegaard, kanalchef for TV 2.

Fundraisingprisen
Fundrasingprisen er en relativt ny pris, som i år blev uddelt for anden gang. Prisen er stiftet af ISOBRO, indsamlingsorganisationernes brancheorganisationer, og blev uddelt 8. september på årets eneste danske fundraisingkonference, der blev afholdt i København. Prisen er først og fremmest æren og branchens hæder.

Læs mere om Fundraisingprisen her

’Smid tøjet Danmark’ er nomineret til endnu en pris, CSR Partnership Prize 2015, som bliver uddelt i Vejle 7. oktober.

Læs mere: To nomineringer til ’Smid tøjet Danmark’