Se EM i svømning 2017 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Danmark stiller med over 35 svømmere, herunder OL-guldvinder Pernille Blume, til EM i svømning på hjemmebane i Royal Arena. (Foto: Lars Møller / Dansk Svømmeunion / TV 2)

Fra onsdag 13. december kan du se Danmarks bedste svømmere i aktion ved EM i svømning på kortbane. Stævnet bliver afholdt på hjemmebane i Royal Arena i København, og du kan følge med direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY frem til 17. december.

Mere end 35 danske svømmere er udtaget til EM i svømning på hjemmebane. Du kan derfor glæde dig til at se svømmestjerner som Pernille Blume, Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer springe i bassinet i jagten på medaljer.

Derudover stiller næsten alle de største europæiske svømmenavne op. Heriblandt svenske Sarah Sjöström, der netop er kåret som verdens bedste kvindelige svømmer i 2017. Du kommer også til at opleve medaljefavoritter som Adam Peaty (Storbritannien), Katinka Hoszzu (Ungarn), Mireia Belmonte (Spanien) og Ramoni Kromowidjojo (Holland).

- Seerne kan glæde sig til masser af svømning i verdensklasse med hurtige tider, spændende løb og en kanonstemning og atmosfære i hallen, fortæller den tidligere svømmer Lotte Friis. Hun indstillede tidligere på året svømmekarrieren, men springer nu ud som kommentator og ekspert på TV 2 SPORT.

- Jeg glæder mig til at være en del af et stort mesterskab, selvom jeg ikke svømmer mere. At mærke suset og spændingen, selvom det bliver på en anden måde. Det bliver underligt at være så tæt på og så alligevel ikke rigtig være en del af det. Men jeg fortryder ikke min beslutning om at stoppe, og jeg glæder mig vildt meget til at kommentere og på den måde være en del af festen, fortæller TV 2 SPORTs nye kommentator, Lotte Friis.

Lotte Friis kommenterer sammen med Michael Stærke alle heats under EM i svømning på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. (Foto: Büro Jantzen / DIF / Team Danmark / TV 2)

Et stærkt hold

TV 2 SPORT stiller med et stærkt hold af eksperter og kommentatorer under EM i svømning. Ud over Lotte Friis er tidligere elitesvømmer Mette Jacobsen og vært Morten Ankerdal klar i studiet med analyser og kommentarer til dagens præstationer i Royal Arena. Til at kommentere de nervepirrende heats sidder Lotte Friis klar sammen med Michael Stærke.

Danmark stiller ligeledes med et solidt svømmelandshold af store stjerner og en bred talentmasse, som i høj grad bærer præg af, at EM i svømning 2017 finder sted på dansk jord.

- Det betyder alt for de danske svømmere, at EM er på hjemmebane. At svømme et stort mesterskab på hjemmebane er en af de fedeste oplevelser, jeg har haft, fortæller kommentator Lotte Friis og fortsætter:

- At deltage i så stort et stævne med en hal fyldt med familie, venner og klubkammerater på tribunen og mærke opbakningen - det kan ikke beskrives. 

TV 2 PLAY live-streamer EM

Vil du være helt sikker på at få det hele med, kan du streame alle heats, semifinaler og finaler direkte på TV 2 PLAY.

De første heats bliver skudt i gang på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY onsdag 13. december klokken 9.25, hvor der bl.a. er indledende heats i 100 meter butterfly for mænd, 800 meter fri og 100 meter ryg for kvinder.