Processen kører videre

Merete Eldrup: "Processen kører videre som planlagt, og jeg kan blot gentage, at det i sidste ende er op til politikerne, hvad der skal ske med TV 2".

Merete Eldrup, TV 2s administrerende direktør.

Flere medier efterlyser i disse dage den store, forkromede og flot indbundne plan for TV 2s fremtid. Dagene omkring 1. december er udråbt som en afgørende peri-ode, men set fra adm. direktør Merete Eldrups skrivebord er disse dage ikke anderledes end så mange andre i løbet af efteråret:

- Vi er de seneste måne-der løbende kommet med indspark til den arbejdsgruppe, der med Kulturministeriet for bordenden skal kortlægge TV 2s situation og fremtidige muligheder. Vi har leveret analyser, baggrundsmateriale og gode idéer, men TV 2 har på ingen måde afleveret en fiks og færdig plan med en lang bestillingsliste med ønsker, siger Merete Eldrup.

Arbejdsgruppen består bl.a. også af repræsentanter fra Finansministeriet og PricewaterhouseCoopers, og her er man ved at være færdig med at skabe overblik og lave indstillingen klar til politisk behandling.

- Processen kører videre, som det hele tiden har været planlagt, og jeg kan blot gentage, at det i sidste ende er op til politikerne, hvad der skal ske med TV 2. EU stillede som betingelse for godkendelsen af statslånet i sommer, at staten efter seks måneder skulle præsentere en langsigtet forretningsplan for virksomheden, og det er det arbejde, der nu er på vej ind i en ny fase, siger Merete Eldrup og slår fast, at TV 2 er i en situation, hvor der ikke er råd til at afvise noget som helst:

- Analysearbejdet har vist en lang række muligheder for, hvordan TV 2s økonomi kan skrues sammen fremover, og disse står på en bruttoliste, som lige nu er omgærdet af megen mystik og spænding. Men i bund og grund handler det jo bare om, at vi har en usund forretningsmodel med det hovedtræk, at hovedkanalen giver stort underskud, mens betalingskanalerne giver overskud. Det, vi ønsker, er stabile rammer for TV 2, så vi også fremover kan levere godt tv til danskerne.