Oscar® 2011 på TV 2 FILM

Hans Pilgaard er vært, når TV 2 FILM sender direkte fra årets Oscar® -uddeling. Spændingen er øget efter nomineringen af Susanne Biers ”Hævnen”.

Hans Pilgaard er den veloplagte danske vært ved TV 2 FILMs dækning af Oscar-uddelingen 2011. (Foto: A.M.P.A.S. / Per Arnesen / TV 2)


Søndag 27. februar går det løs i Kodak Theatre i Los Angeles. Her samles de allerstørste stjerner til Oscar-uddelingen 2011, og også i år bliver den store og festlige filmbegivenhed vist på TV 2 FILM.

Hans Pilgaard er den danske vært, når showet bliver sendt direkte fra et stort Oscar-arrangement i Imperial-biografen i København. I ugen op til den store aften varmer TV 2 FILM op med Oscar-film hver aften kl. 21, bl.a. ”Million Dollar Baby”, ”There Will Be Blood”, ”Juno” og ”No Country for Old Men”.

- Der er mange award-shows – men der er kun én Oscar. Og jeg har set showet hvert år, siden jeg var 18 år, og jeg elsker de specielle Oscar-moments, der næsten er nogle af hver gang. Derfor glæder jeg mig helt vildt til at være vært på Oscar-aftenen, siger Hans Pilgaard.

Han er meget spændt på, om Susanne Bier eller andre danskere er blandt de udvalgte, når de nominerede til de prestigefyldte priser bliver offentliggjort i morgen, tirsdag 25. januar.

- Jeg krydser fingre for en nominering til Susanne Biers ”Hævnen”. Det er imponerende og fantastisk flot, at Susanne Biers film stadig er med i kapløbet om ”Bedste udenlandske film”, og det gør kun aftenen endnu mere spændende, hvis der er danske deltagere med, siger Hans Pilgaard.

(Efterfølgende er Susanne Bier og "Hævnen" Oscar-nomineret, og det samme er i øvrigt danskeren Martin Jensen sammen med to andre i kategorien "Sound Mixing" for lydarbejdet på filmen "The King's Speech", red.)

Skuespillerne James Franco og Anne Hathaway skal lede Oscar-uddelingen i Hollywood. (Foto: A.M.P.A.S. / TV 2)

Spændende
valg af værter

- I år er det de to unge skuespillere Anne Hathaway og James Franco, der skal være værter ved Oscar-showet i Hollywood, og det er et lidt pudsigt valg, da de ikke er garvede komike-re, som værterne plejer at være, siger Hans Pilgaard og fortsætter:

- Det bliver spændende at se, hvordan de to unge klarer det, for det må virkelig være græn-seoverskridende at stå foran alle de stjerner.   

Oscar-uge
på TV 2 FILM

I ugen op til den store aften varmer TV 2 FILM op med masser af Oscar-film. Hver aften kl. 21 vises film, som tidligere har vundet guldstatuet-ter.

Blandt de mange stærke titler, som seerne kan
glæde sig til, er ”Million
Dollar Baby”, ”There Will
Be Blood” og ”Juno”.

-----------------------------------

Læs mere om TV 2 FILM Oscar-film her.