Operation X: Fiskefabrikkens hemmelighed

Morten Spiegelhauer og 'Operation X' afslører, hvordan en nordjysk fiskefabrik forfalsker en test, der skal sikre kunderne mod listeriabakterien, der i værste fald kan være livsfarlig. (Fotos: TV 2)

Morten Spiegelhauer og ''Operation X' afslører, hvordan en nordjysk fiskefabrik forfalsker en test, der ellers skal sikre kunderne mod listeriabakterien. En bekymret ansat har underrettet myndighederne, men intet er sket - indtil 'Operation X' går ind i sagen. 

'Operation X' er blevet kontaktet af en medarbejder fra den nordjyske fiskefabrik Jelex Seafood. Den ansatte er stærkt bekymret over den måde, der bliver fusket med listeria og laks i virksomheden.

Selvom listeria i værste fald kan være livsfarligt, så skulle fiskefabrikken ifølge den ansatte have forfalsket en listeriarapport. En rapport, som viser, at der er listeria i laksen, er blevet ændret, så det pludselig ser ud, som om laksen er helt listeriafri.

Fuldstændigt uacceptabelt
’Operation X’-vært Morten Spiegelhauer får udleveret den falske rapport, og så begynder optrevlingen af sagen. På rapporten kan man se, at det skulle være det nordjyske laboratorium Nordlab, der har udarbejdet listeriaanalysen.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt for os. Vi kan under ingen omstændigheder acceptere, at der er nogen, der kan finde på det. Det ser vi meget, meget alvorligt på. Det er jo dokumentfalsk og muligvis bedrageri, fortæller Karin Suhr, direktør i Nordlab A/S.

Da Morten Spiegelhauer møder op på fiskefabrikkens adresse i Hirtshals, benægter direktøren og ejeren at have kendskab til den falske rapport, som ellers er sendt fra hans egen virksomhed. (Foto: TV 2)

Direktør benægter
Morten Spiegelhauer undersøger sagen og finder frem til den virksomhed, som har modtaget den falske listeriarapport og laksen med listeria. Den internationale virksomhed bliver noget overrasket over nyheden om, at de er blevet snydt af den danske fiskefabrik.

Da Morten Spiegelhauer møder op på fiskefabrikkens adresse i Hirtshals, benægter direktøren og ejeren Jens Elsnab at have kendskab til den falske rapport, som ellers er sendt fra hans egen virksomhed.
Men sagen tager en drejning, da 'Operation X' modtager en skjult samtale med direktøren.

'Operation X: Fiskefabrikkens hemmelighed' vises på TV 2 og TV 2 PLAY torsdag 18. oktober klokken 20.00.

Se trailer for 'Operation X: Fiskefabrikkens hemmelighed' herunder.